promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenetes: város egy vulkán belsejében, bármikor felrobbanhatnak
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Aogashima egy Japánhoz tartozó kis sziget, amely Tokiótól mintegy 358 kilométerre található. Ez önmagában nem túl izgalmas, pedig egyedülálló a hely, hiszen van egy vulkán a szigeten és benne lakik egy 200 fős város.

A vulkán még mindig aktív, és 1781-ben és 1785-ben két kitörés megölte a lakosság felét, ami akkoriban körülbelül 300 ember volt.

A túlélők akkor elhagyták a helyet, de 50 évvel később 100 ember visszatért, hogy ott éljen továbbra is.

A sziget elszigetelt teljesen a szárazföldi civilizációtól. Hajóra vagy helikopterre van szükség ahhoz, hogy eljussunk Aogashimába, de a tengeren való közlekedésnek nehézségei vannak: nehéz kikötni, mivel a szigetet körülvevő vulkáni kőzetlerakódások veszélyessé teszik azt.

Helikopterek indulnak a szomszéd szigetről szinte minden nap, de sokszor az időjárási viszonyok megakadályozzák a repülést.

A vulkán lakói gazdag iparral rendelkeznek, ugyanis sótermelésből élnek, ami igencsak jól jövedelmezik. A kráter külső peremén felállított sóbányából nem csak jó minőségű vulkáni sót nyernek ki, de tele van ásványi anyaggal és kalciummal, ezért is olyan értékes. Naponta jár 100 dollárért helikopter a szigetre, de komppal is meg lehet tenni az utat. Ez elősegíti a másik nagy iparágat, a turizmust. Igaz, hogy korlátozott számban lehet érkezni, de nagyon élvezetes a falu, tele jó éttermekkel és bárokkal.

De vajon van-e előnye, ha egy vulkánban élsz?

A 200 kiváltságos lakos egész évben élvezi a forró forrásokat a vulkánból származó gőzöknek köszönhetően, és vannak csodálatos túraútvonalak a belső kráter szélére, ahol kulináris élvezetekben lehet részünk, például sült tojást készítenek a földből kilépő gőznek köszönhetően.

Azok, akik ellátogatnak a faluba, meglepődve látják, hogy a szigeten tökéletesen kövezett utcák vannak.

Annak ellenére, hogy a sziget vulkanikus, és nincs homokos strand, a turisták a kikötőben pancsolhatnak. Összefoglalva ideális hely lenne itt élni, maga a paradicsom.

Íme egy videó a vulkánvárosról: 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás