promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Valóban földönkívüliek építették a piramisokat a Földön? Sokan le fognak döbbenni, ha a rejtély mögé néznek
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Rengetegen nem hiszik el, hogy a piramisok az ókori Egyiptom puszta halandóinak művei.

Több mint 50 piramis áll még ma is Egyiptomban, amik, hatalmas építészeti és mérnöki bravúrok. Sokan kételkednek is benne, hogy a fáraók ősi civilizációjának maradandó emlékeit emberek építették. A Conspiracy elnevezű podcastben Rob Attar beszélgetett Joyce Tyldesley professzorral a hiedelem eredetéről, és hogy mi lehetett a piramis építés mögött.

A piramisok királyi sírként szolgáltak, és segítették a fáraókat, hogy átjussanak a túlvilágra. A leghíresebb a gízai nagy piramis, amelyet több évtizeden keresztül építettek Krisztus előtt a 26. században Hufu fáraó parancsára. Ez volt a legrégebbi az ókori világ hét csodája közül. Az összeesküvés-elmélet szerint ezt is idegenek építették.

Itt persze megemlítik azt is, hogy lehet nem földönkívüliek építették ezeket, de egy másik bolygóról származó nép mutatta meg, hogyan kell. Az általános állítás természetesen az, hogy rabszolgák építették őket.

„Már biztosan létezett kényszermunka, helytelen azt képzelni, hogy rabszolgákat ostoroznak és hurcolnak el más országokból. Inkább egyiptomi őslakosok voltak, mint foglyok”

- mondta Joyce Tyldesley, a Manchesteri Egyetem egyiptológusa.

Bár a piramisok több mint négy évezrede óta léteznek, az ötlet, hogy földönkívüliek építették őket, akkor kezdett el igazán elterjedni, amikor beindult a sci-fi könyvek utáni rajongás. Edison Mars meghódítása például egy 1898.es tudományos-fantasztikus mashup regény, amit az amerikai csillagász Garrett P. Serviss írt. Ebben azt is megemlítette, hogy a gízai nagy piramis és a Szfinx marsi építmények. A fikció, hogy valaki a Földön kívülről járhatott Egyiptomba, és megépítette a piramisokat, erősen megragadt.

 [[cikk2]]

Tyldesley professzor szerint alábecsüljük a múlt embereinek képességeit, és van elég bizonyíték a történelemben, hogy Ők igenis képesek voltak ilyen csodákra.

Mivel a piramisok történetében van egy adag misztikum, így nem csoda, hogy az emberek többsége szereti azt gondolni, hogy az építésükben földönkívüliek is segédkeztek. Tyldesley professzor úgy látja, hogy az egyiptológusok, régészek és történészek többet tehetnének azért, hogy bemutassák a bizonyítékokat, még ha azok jóval szárazabbak is egy X-akták résznél.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás