promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Lehajtod a vécé tetejét, miután végeztél a dolgoddal? Sokkoló videó került elő nem várt következményekkel
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hoppá, te hogy is csinálod?

Rengeteg olyan dolgot cselekszünk a mindennapokban, amelyek a megszokáson nyugszanak. A rutindolgokat ösztönből csináljuk, és annyira az életünk részévé váltak, hogy igazából meg sem kérdőjelezzük a rutindolgok helyességét, értelmét. Az elmúlt időszakban azonban divatját élik azok a cikkek az interneten, amelyek bizony rámennek ezekre a dolgainkra, néha pedig tudományos igénységgel magyarázzák el nekünk, hogy miért is helyes vagy éppen helytelen az, ahogy cselekszünk. Rengeteg ilyen szituáció van a háztartásban a házimunka, takarítás közben is.

Mi a helyzet a vécézéssel? Ezen a területen is maradt rengeteg tisztáznivaló félreértés? Úgy tűnik, hogy igen.

Nemrégiben ugyanis felkerült a YouTube-ra egy videó, amelyben szakértők azt nézték meg, hogy mi történik akkor, ha lehúzzuk a vécét. A felvételek pedig végre lezárhatnak egy olyan vitát, amely már évek óta folyik, és arról szól, hogy jobb-e inkább lehajtani a vécéülőkét, vagy inkább ne hajtsuk le, mielőtt lehúzzuk azt. Az emberek általában felerészt adnak erre a felvetésre igen vagy nem választ. És általában a választás esetén a megszokás ténye érvényesül, az emberek kevésbé tudnak érveket felhozni amellett, hogy miért döntöttek így.

A szakértők által, csúcskütyük segítségével készített videón az látszik, hogy egy úgynevezett aeroszol száll fel a vécéből a lehúzás után, ebben a cseppfelhőben pedig baktériumok sokasága kerül a levegőbe. Sőt, azt is megmutatják nekünk, hogy mennyire messze jutnak a vécéből ezek a baktériumok a cseppfelhőben a fürdőszobában:

(via Life)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás