promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Évszázadokkal ezelőtt eltűnt civilizáció gigantikus nyomaira bukkantak a magasból, több ezer, eddig nem is látható várost pillantottak meg Közép-Amerikában
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Elképesztő felfedezés az őserdő mélyéről. #piramis

Az elmúlt időszakban rengeteg új felfedezés született, elsősorban az új technológiáknak hála. A szakértők, kutatók és tudósok mára már szuperpontosságú műszerek felhasználásával igyekeznek átvizsgálni azokat a helyeket, ahol feltételezhetően még nagy jelentőségű kincsekre bukkanhatunk. Korábban már rengeteg hír jött olyan felfedezésekről, hogy bizony a dzsungel mélyén, eddig szinte bejárhatatlan területen találtak valami egészen elképesztő régészeti leletet. Sokszor pedig az is megesik, hogy csupán a távolból lehet felismerni a szabad szemmel nem felismerhető alakzatokat.

Most éppen Guatemala őserdeiben bukkantak hihetetlen jelentőségű, gigantikusan sok régészeti leletre. Számolt be róla a Phys nyomán a Telex. A kutatók most egy repülőgéppel járták be a közép-amerikai országot, és felülről lézerrel pásztázták be az ország területét. Majd kiderült, hogy több, mint ezer településből álló maja civilizáció nyomaira bukkantak. A szupertechnológiával most felfedezett civilizáció 1600 négyzetkilométer területen helyezkedett el, a településeket pedig közel 200 kilométer út is összekötötte.

Sőt, a kutatók még pontosan azt is meg tudták határozni, hogy az egyes részeken milyen típusú településrészek helyezkedtek el. Általában óriási tereket találtak és piramisok nyomaira bukkantak, illetve rengeteg olyan pályát is felfedeztek, amelyeken labdajátékokkal foglalkozhattak a települések lakói, ez pedig egy nagyon fejlett sportkultúrára utal.

Az elmúlt években amúgy rengeteg maja romot találtak az esőerdők mélyén:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás