promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mágikus fegyverekre bukkantak Kínában, egészen elképesztő a történetük
Borítókép:  Profimedia (Képünk csak illusztráció!)
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A gonosszal is meg lehetett vívni velük.

A régészeti felfedezések között jócskán akadnak olyanok, amelyek híre nem jut el a szélesebb nyilvánossághoz, pedig alighanem jelentős érdeklődésre tarthatnának számot. Például azok a rejtélyes fegyverek, amelyeket Kínában találtak.

A kardok érdekessége, hogy ősi pénzérmékből készültek, mégpedig egyfajta mágikus céllal. Már a Csing-dinasztia idején megjelentek az ázsiai országban ezek a feng shui talizmánok, amelyek a démonok elrettentését szolgálták.

Bár a fegyverek nagyméretűek és kimunkáltak, valódi harcban sohasem használták őket. Csupán a gonosz elűzésére használták, sőt az a legdöbbenetesebb az egészben, hogy a taoista szertartások során még mindig előveszik őket.

A kutatók egyelőre nem tudják, mikor készítették az első érme-kardokat Kínában, a legenda szerint azonban nagyon régiek, valamikor a Krisztus előtti 24–26. századból származnak. A Sárga Császár idején születhettek tehát, aki inkább mitologikus uralkodó volt, és nem mellesleg egy taoista iskola alapítója.

Az a hit viszont, hogy a fegyverek alkalmasak a gonosz legyőzésére, nagyjából a Krisztus előtti 7. században terjedt el. Eleinte csak kisebb közösségekben jelent meg, majd az egész birodalomban, bár akkor Kína még nem volt egységes, azt csak a Krisztus előtti 3. században teremtette meg Csin Si Huang-ti császár.

A taoisták villámgyorsan össze tudtak állítani érmékből ilyen kardokat, és ezzel máris megvédhették magukat a rájuk törő rossztól. Néha a fegyverekre asztrológiai jeleket is véstek, mert úgy hitték, hogy azzal megsokszorozzák az erejüket. A kardok tömege gyakran az 1 kilót is elérte.

Fotó: Profimedia

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás