promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Lebuktak: tényleg kémkedtek a TikTokkal, hatalmas a botrány
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy belső vizsgálat során kiderült, hogy a TikTokkal megfigyeltek pár embert.

Az utóbbi években a TikTok lett a világ egyik legnépszerűbb applikációja, az emberek imádják az itt látható rövid videókat, amikben általában táncolnak, tátognak, poénkodnak vagy fontos információkat osztanak meg a felhasználók. Még a legnagyobb világsztároknak is van TikTok fiókjuk, többek között Eminem is csatlakozott a platformhoz – bár az ő profilja egészen bizarrnak nevezhető:

Régebben nagy botrány volt az Egyesült Államokban a TikTok miatt, ugyanis azt pletykálták, hogy Kína ezzel az applikációval kémkedik a felhasználók után. Sőt, még az FBI is potenciális veszélynek gondolta ezt az alkalmazást, szóval nagyon nekimentek – most pedig kiderült, hogy volt alapja az aggodalmaknak, ugyanis valóban megesett olyan, hogy a TikTokon keresztül figyeltek meg embereket.

Amikor annak idején pár újságíró meg nem nevezett forrásokra hivatkozva megírta, hogy Kína a TikTokon keresztül kémkedhet, egyből a figyelem középpontjába kerültek. Most a TikTok anyacégének, a ByteDance-nek a belső levelezéséből kiderült, hogy tényleg volt erre példa, ugyanis egy titkos projekt során a TikTokkal követték az imént említett újságírókat, hogy megtudják, kik a források – közben persze engedély nélkül fértek hozzá az IP-címeikhez.

Állítólag nem tudtak erről a titkos projektről, de amint egy vizsgálat során kitudódott, minden érintettet kirúgtak a cégtől. Elég kellemetlen az egész szituáció, hiszen a TikTok jelenleg is azon van, hogy kiépítse az emberek bizalmát egy ilyen fiaskó után, de az Egyesült Államokban egyre magasabb helyekről támadják az applikációt, és sokan azt követelik, hogy tiltsák be. Egyelőre még kérdéses, hogy mi lesz ebből, de az biztos, hogy egyesek annyira szeretik a TikTokot, hogy simán megengednék a használatért cserébe a kémkedést.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás