promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Földönkívüliekről beszéltek neves tudósok, döbbenetes megállapítás hangzott el
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Meglepő lehet, de a szakértők ezt mondták.

Az utóbbi évben, sőt, az utóbbi két évben rengetegszer hallunk a földönkívüliekről, de már nem csak áltudományos oldalakon, hanem egyre többet hivatalos berkekben is. A Pentagon és a NASA is nagyon sokszor napirendre tűzte már a témát, sőt, a szakemberek egy nagyobb, átfogó jelentést is ígértek a korábban hivatalos berkekben is tapasztalt azonosíthatatlan repülő tárgyak észleléséről.

A fókusz miatt a Fermi-paradoxon is újra elkezdett közszájon pörögni. A híres tudós ugyanis egy érdekes kérdést fogalmazott meg még jóval korábban, amelyben egy olyan dilemmát vetített elő, hogy ha rajtunk kívül vannak még fejlett civilizációk az univerzumban, akkor hogy eshet meg, hogy nem találtunk még egyet sem.

A jeruzsálemi Héber Egyetem tudósai most választ próbáltak adni a feltett dilemmára, kérdésre, és az ő elgondolásuk egyfajta válasz Fermi képletes kérdésére. A szakértők szerint arra a kérdésre, hogy miért nem találkoztunk még földönkívüliekkel hivatalosan, az a válasz, hogy a földönkívüliek valószínűleg a földi technológiát túlságosan fejletlennek ítélik ahhoz, hogy érdekes legyen az a számukra. Az elmélet arra is választ kínál így, hogy a valószínűleg nem vagyunk egyedül az univerzumban, rajtunk kívül sok, nagyon fejlett civilizáció is létezik, az idegeneket pedig éppen ezek a fejlett civilizációk érdeklik a Föld helyett

– írja a HVG, idézve Amri Wandel tudományos cikkét, amely a témában jelent meg nem sokkal korábban.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás