promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Felfoghatatlan dologra bukkantak a kutatók, alighanem idegenek manipulálják a Földet
Borítókép:  Profimedia (Képünk csak illusztráció!)
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A külső beavatkozás egyértelmű bizonyítékait találták meg.

A földi élet kialakulása máig rejtély a tudós világ számára. Egyre valószínűbb ugyanakkor, hogy az első organizmusok idegen helyről, a világűrön keresztül érkeztek bolygónkra, túlélve minden megpróbáltatást.

Lényegében erről szól a pánspermia elmélet is, amely már az ókori görögöknél megjelent a Krisztus előtti 5. században. Eszerint az élet magjai mindenhol jelen vannak az Univerzumban, és az arra alkalmas helyeket képesek megtermékenyíteni.

Ha mindez igaz, akkor az élet sokkal gyakoribb lehet a világmindenségben, mint azt gondolni mernénk, éppen ezért is különös, hogy az emberi faj egyelőre nagyon magányosnak érzi magát, hiszen mind a mai napig nem bukkantunk fejlett civilizációk nyomaira.

A pánspermia elméletét azonban részben igazolja az a döbbenetes felfedezés, amelyet nemrég tettek kutatók. A sztratoszférában, pontosabban a légkör 23–27 kilométeres magasságban lévő sávjában végzett mintagyűjtés közben ugyanis elképesztő biológiai entitások kerültek elő.

A földitől egyértelműen eltérő a felépítésük, ugyanakkor akár mesterségeseknek is tekinthetők, és a legfurcsább az, hogy tömegével, folyamatosan áramolnak a bolygónkra. Olyan kis gömböcskékről van szó, amelyek kőkemény és ellenálló titán-vanádium kéreggel rendelkeznek, a belsejükben azonban szén, oxigén és más szerves anyagok találhatók.

Valóban olyan, mintha egy külső, értelmes civilizáció kifejezetten arra a célra teremtette volna őket, hogy – a pánspermia elméletével összhangban – idegen planétákon is meggyökereztessék az életet. A gömböcskék további vizsgálata alighanem újabb titkokról lebbentheti fel a fátylat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás