promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Történelmi siker a NASA-nál, új időszámítás kezdődött az űrkutatásban
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Sokan izgultak, hogy mi lesz a misszió végeredménye, de végre mindenki megnyugodhat.

A NASA munkássága mindig is rengeteg embert foglalkoztatott, de az utóbbi években minden eddiginél kiemeltebb figyelmet kap, hogy mit csinál az űrügynökség. Ez egyebek között azért is lehet, mert a folyamatos technikai fejlődés miatt egyre érdekesebb, fontosabb információk derülnek ki a világűrről – ráadásul egyre izgalmasabb, nagyratörőbb projektekbe fognak a tudásra szomjazó tudósok.

Nemrég az Artemis-I volt az, ami leginkább megragadta az emberek érdeklődését, hiszen történelmi jelentőségű misszióról van szó, ami egyáltalán nem indult el könnyedén, ugyanis többször is le kellett fújni technikai hibák miatt a kilövést. Végül november 16-án elstartolt, és így feljutott a világűrbe az egyelőre személyzet nélküli Orion, aminek az volt a célja, hogy megkerülje a Holdat, és épségben Földet érjen.

Most hatalmas örömhírt közölt a NASA, ugyanis kiderült, hogy sikeres volt az Artemis-I misszió, az Orion a Csendes-óceánban landolt Kaliforniától nem messze, miután megtette a 2,3 millió kilométeres utat összesen 25,5 nap alatt – és közben bőszen tesztelgette a rendszereket egy későbbi, a tervek szerint emberi személyzettel végrehajtott küldetéshez.

A NASA azt is elárulta, hogy ez egy valóban nagyon fontos misszió volt, hiszen ez megalapozta a következő Artemis küldetéseket, amiknek a célja az lesz, hogy ismét a Holdra juttassunk embereket, illetve a későbbiekben akár a Marsot is meghódíthassuk – ez pedig egészen új időszámítást jelent az űrkutatásban, akárhogy is nézzük.

Itt lehet megnézni pár káprázatos képet a küldetésről:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás