promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Átírja az emberiség történelmet? Olyan piramist találtak Egyiptomban, amelyről az írások is mélyen hallgatnak
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az egyiptomi sztárrégész bukkant a történelemből eddig kimaradt rejtély nyomára.

A Stonehenge, a gízai nagy piramisok vagy éppen a Húsvét-szigetek nagy kőfejei mindig is lázban tartották a világot az elmúlt évszázadokban. Titokzatosságuk és rejtélyességük nyomán legendák, rejtélyes történetek, utóbb pedig összeesküvés-elméletek kaptak szárnyra. Mindig van új a nap alatt, és a szakértők rendületlen hittel hisznek abban, hogy egyszer minden rejtélyes szálat el tudnak majd nyomni kutatásaik során.

A nagy egyiptomi piramisok körül mindig is hatalmas volt a tudományos ás az áltudományos diskurzus is, miközben sokan és sokszor próbálták azt megfejteni, hogy mégis hogy építették ezeket az alkotásokat. A teóriák száma végtelen, a földönkívüliektől kezdve az óriásokig szinte minden megtalálható ebben a merítésben.

Ám most a szakértők nem ezen vonal mentén mentek közelebb a megfejtéshez, hanem az egyiptomi történelem egy sosem hallott fáraóját találhatták meg, méghozzá egy nemrégiben felfedezett piramisban a sivatag mélyén. Az eddig teljes ismeretlenségben rejtőző piramis egy Neith nevű fáraónőnek a sírkamrája, aki eddig semmilyen történelmi feljegyzésben nem szerepelt, így írásos dokumentumok valamiért nem állnak rendelkezésünkre az ő uralkodásáról.

Zahi Hawass, a világ leghíresebb egyiptológusa is elképesztő felfedezésnek titulálta a leletegyüttest, azt is hozzátette, hogy az új uralkodó felfedezése újraírhatja a történelmet is.

Többet akarsz még tudni az egyiptomi piramisokról, olyan tényeket, amelyekről még sosem hallottál?

(via 24.hu)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás