promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Párásak belülről az ablakaid féltve őrzött otthonodban, mégis mi történik ? Itt a magyarázat, hogy miért csapódik le a pára az ablakra
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ezt kell tudnod a jelenségről.

Szépen lassan megérkezett a tél is, november végén és december elején pedig már mínuszok is előfordulnak reggelente, méghozzá egyre többször. A tél beköszöntével egyre több mindenre is figyelni kell majd otthonainkban. A fűtés mellett egyéb jelenségek is gondot okozhatnak, így a legjobb az, ha már a legelején tájékozódunk mindenről, és jó előre felkészülünk a téli nehézségekre.

Korábban már egy cikkben írtunk arról, hogy a téli, lakásbeli teregetéseknek milyen hátulütői lehetnek, erre is megéri odafigyelni télen. Már ebben a cikkben is részben arról van szó, hogy a pára megjelenésével fokozódhatnak a problémák a házban, és nem várt betolakodók jelenhetnek meg.

De mégis mit jelent az ablaküvegek párásodása, az ablaküvegen lecsapódott pára megjelenése?

Először is érdemes megjegyezni azt, hogy hosszú távon a párásodás az üvegen azt is jelentheti, hogy megjelenik a penész is, sőt, később akár a falak is penészesek lesznek majd.

A párásodás oka amúgy az, hogy magas a házban lévő levegő páratartalma, az ablaknál pedig télen a hideggel találkozik. A kicsapódás esélye annál kevesebb, minél közelebb van a lakás és a külső tér hőmérséklete. A szellőztetés egy jó védekező eszköz lehet a lecsapódó pára ellen, akár napjában többször is, illetve páramentesítő készülékeket is lehet kapni.

(Forrás: Dívány, Bors)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás