promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rejtélyes dolgot találtak a Szfinx alatt, a mérőműszerek már jeleztek - rögtön a titokzatos Atlantiszról kezdtek el beszélni, ám egészen másról lehet szó
Borítókép:  Profimedia/Maison Bonfils
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A nagy Szfinx számos rejtély kiindulópontja, összeesküvés-elméletek célpontja, mivel nagyon titokzatos építmény.

Ha meg kellene nevezni 5 rejtélyes és titokzatos építményt a Földön, amelynek a történetére kíváncsi vagy, valószínűleg a Stonehenge, az egyiptomi piramisok, illetve a Szfinx ott lenne ezen a listán. Az építményekkel kapcsolatban ugyanis számos találgatás és megalapozott tudományos állítás is felszínre bukott az évtizedek alatt, de az abszolút igazság valószínűleg mindig is rejtve marad majd a kíváncsi elmék elől.

De azért újdonságok mindig kerülnek elő. Például kevesen tudják, de a Szfinx tetején van egy bejárat például, amelyet egy vasfedéllel zártak le. Ráadásul az is érdekes, hogy a Szfinxet nem szabad felülről videózni, és nem is kellett több, hogy az összeesküvés-elméletek gyártói előálljanak egy olyan elmélettel, miszerint mindez azért van így, mivel ez az ajtó egy titkos bejárat a Szfinx belsejébe, ahol bizony egy elfeledett civilizáció nyomait, hagyatékát fedezhetjük fel.

Ám a valóság csupán az, hogy egy régebben elveszett szoborelem rögzítése lehet ez a lyuk, amelyet lezártak. A tiltás ellenére pedig a Youtube tele van videókkal, ahol lehet látni ezt a fedelet.

Ám több oldalról is érkeztek már felvetések, hogy a Szfinx alatt valószínűleg titkos járatok lehetnek, és itt őrizhetik ezeket a titkos anyagokat, sokan egyenesen Atalntisz rejtett dolgaira mutogatnak már a Szfinx belseje kapcsán. 1995-ben pedig egy újabb elemmel bővült ez a legenda, amikor állítások szerint a Szfinx közelében munkások egy ajtót véltek felfedezni az építmény oldalán. Később mérőműszerekkel is azonosítottak lyukakat a Szfinx alatt.

Már titkos városokról is beszéltek a felfedezés kapcsán egyes berkekben, és újra elővették Atlantisz történetét, mely szerint titkos tudás őrzője az építmény. Később azonban az egyik legtekintélyesebb egyiptomi régész-szakértő, Zahi Hawass több tekintélyes lapnak is nyilatkozva elárulta, hogy igazából három kisebb üreg található a Szfinx alatt, és ezeket már a 19. század végén és a 20. század elején feltárták, mivel kincseket kerestek bennük a felfedezők.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás