promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Felrobbantja az agyad ez a VR-szemüveg, halálos eszközt fejlesztettek ki
Borítókép:  Illusztráció / Pexels
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az Oculus Rift megalkotója egy olyan VR-headsetet fejlesztett ki, amely a való életben is megöli az embert, ha a karaktere meghal a játékban. 

A VR-életérzés atyját egy Anime sorozat ihlette állítása szerint, méghozzá a Sword Art Online. A kontextus kedvéért: ebben a szériában konkrétan létezik egy halálos VR-headset, amely a történet szerint egy őrült hacker találmánya, aki csapdát állít a játékosainak. A virtuális valóság elrepíti a gamereket egy száz emeletes kastélyba, ahol a túlélésért kell küzdeniük. Ha ez nem jön össze, a való életben is meghal a sorozat szereplője, a headset nemes egyszerűséggel megsüti a játékos agyát. 

Palmer Luckey hatalmas rajongója a sorozatnak, és most jön a döbbenet: készített egy ehhez hasonló szerkezetet a való életben is. 

A VR-headset, ami megöl" - szól az üzenet. 

Az élethű grafika egy dolog, amitől realisztikusabb lehet egy játék, de ha a játékbeli döntéseink valódi következményekkel járnak, az teljesen új szintre emeli a történetet"

- nyilatkozott Luckey. 

Felmerülhet a kérdés, hogy a való életben a kreátor hogyan valósította meg a Fűrész filmekre hajazó szerkezetet. Különböző szenzorok segítségével robbanó modulokat helyezett el a headsetben, amelyek gyakorlatilag felrobbantják az ember agyát, ha a játékban szereplő karakterét elteszik láb alól.

Ha azt kérded, hogy a találmánynak pontosan mi a célja és az értelme, az alkotó így fogalmazott:

Jelenleg ez csak egy kísérlet, egy művészeti próbálkozás. A játékfejlesztés egy eddig ismeretlen territóriumát fedezzük fel. Tudomásom szerint ez a legelső ilyen készülék, de az biztos, hogy nem az utolsó."

Nos, reméljük, hogy nem lesz szükség a famous last words" szófordulatra ebben az esetben. Mint az élet legtöbb területén, az ingerfokozás és az ingerküszöbünk tágítása soha nem látott mértékeket ölt, ennek láthatjuk egy újabb ékes példáját a halálos VR-headset esetében. Egyre több eszköz és médium áll rendelkezésünkre abban, hogy minél messzebbre távolodjunk el - a mai generáció számára sok esetben kiábrándító - valóságtól, és úgy tűnik, rövidesen elérkezik az idő, amikor a virtuális térben halhatunk valódi halált. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás