promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bolygógyilkos aszteroida tart a Föld felé, aggasztó dologra figyelmeztetnek a szakértők
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Komoly gondokat okozhat egy ilyen hatalmas méretű aszteroida becsapódása a Földbe.

Valószínűleg a hollywoodi katasztrófafilmeknek is köze van a jelenséghez, de az utóbbi évtizedekben egyre több ember retteg attól, hogy bármelyik pillanatban becsapódhat egy aszteroida a Földbe, és ez fogja okozni az emberiség kihalását, illetve a bolygó pusztulását. Szerencsére erre nagyon kevés az esély, ráadásul a NASA folyamatosan kémleli a világűrt, és már több módszert is kitaláltak a szakértők, amikkel a tervek szerint elkerülhető lenne egy ilyen végzetes esemény.

Most viszont egy kifejezetten aggasztó objektumra lettek figyelmesek a tudósok, ugyanis éppen a Föld és a Vénusz pályáján kerestek űrkőzeteket, mikor megpillantottak egy 1,1-2,3 kilométer átmérőjű aszteroidát, ami ráadásul elvileg felénk tart, és keresztezi a bolygónk pályáját – a hatalmas mérete miatt ezt már a szakértők is „bolygógyilkosnak” nevezik, ami nem éppen megnyugtató.

A 2022 AP7 névre keresztelt aszteroida egy lehetséges becsapódás esetén végzetes károkat okozna a Földben, hiszen a szakértők azt mondják, hogy bolygónk jelentősen lehűlne, illetve évekig porral és szennyező anyagokkal lenne tele a légkör – vagyis véget vetne az emberiség által ismert és megszokott életnek.

Szerencsére a szakértők szerint még ezek ellenére sem kell komolyabban aggódnunk, ugyanis a 2022 AP7 nevezetű aszteroida hiába keresztezi a Föld pályáját, a bolygónk akkor éppen a Nap túloldalán lesz, így nem kell becsapódásra számítanunk – ettől függetlenül természetesen kiemelt figyelmet kap a tudósoktól az objektum, hiszen a későbbiekben közelebb kerülhet majd a bolygónkhoz.

A NASA közzétett még régebben egy videót, amin látható az a hadművelet, ami lehetségesen megoldást jelenthet majd egy potenciálisan veszélyes aszteroidával szemben:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás