promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Donald Trump újra az éterben? Elon Musk lehet a megmentő
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Tesla milliárdos tulajdonosa megvette a Twittert is.

Amikor már senki sem számított rá, Elon Musk hosszas huzavona után végül csak megvásárolta a Twittert. A Tesla autógyár, a SpaceX űrkutatási vállalat és más óriáscégek dollármilliárdos tulajdonosa mindezt azzal indokolta, hogy az emberiség jövőjéért folyamodott ehhez a lépéshez.

Azt nem tudni, hogy a népszerű közösségi médiaplatform vezetősége miért állt az útjában fajunk jövőjének, az 51 éves új tulajdonos mindenesetre rögtön kirúgta őket. A hatásos belépőt még további látványos lépések követhetik.

Ezek közé tartozik például az, hogy Musk visszaengedi-e Donald Trump volt amerikai elnököt a 44 milliárd dollárért megszerzett platformra. A narancssárga hajú politikust még tavaly januárban száműzték örökre a Twitterről, mégpedig egy meglehetősen alattomos tette miatt.

„Az elnök nem ítélte el egyértelműen azt, hogy hívei megostromolták a Capitoliumot, ahol törtek zúztak, illetve a rendfenntartó erőkkel is összecsaptak. A korlátozás aznap 12 órára szólt, és csak annyit jelentett, hogy az elnök nem fért hozzá csatornájához, ám annak korábbi tartalmai továbbra is elérhetők voltak. Most már semmi nem maradt a csatornából”

– írta közel két éve a hvg. Musk ugyan nem szimpatizál Trumppal, ám ha nem akar álszentnek mutatkozni, akkor alighanem teret kell biztosítania számára is a közösségi médiafelületen.

Ez persze jókora előnyt jelentene az exelnöknek a 2024-es választási kampány előtt, de hát Musk elvei a végletekig liberálisak, a milliárdos nem szereti a kivételezést. A Twitteren mindenkinek helyet kíván biztosítani, azt szeretné, ha az összes olvasó megtalálná a számára megfelelő tartalmat. De nem lehet ugyanakkor következmények nélküli hely, ahol megtorlatlanul maradnak a legocsmányabb szabályszegések is. Érdekes, új világ jön, annyi biztos.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás