promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Brutális kinézetű, 80 millió éves cápát találtak Japánban - Hátborzongató a látvány, de van egy kis bökkenő
Borítókép:  youtube.com/Unbelievable (screenshot)
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az egész világot bejárta már a meghökkentő videó, amin egy állítólag 80 millió éves karcsú galléros cápa látható.

Nemrég elképesztő gyorsasággal terjedt el a neten egy felvétel, amin a feltöltő leírása szerint egy 80 millió éves cápa szerepel. Az emberek persze rögtön szinte eldobták az agyukat, hiszen sokan egyből arra gondoltak, hogy az állat már ilyen régóta van a Földön, mi pedig csak most fedeztük fel – de ez nem így van, ezért most ideje eloszlatni pár tévhitet a milliók által megtekintett virális videóval kapcsolatban.

A felvételen egy elég durva kinézetű, nagyjából 1,6 méter hosszú, angolna-szerű karcsú galléros cápa látható, amit elvileg Japánban, Awashimánál sikerült lencsevégre kapni. Első ránézésre valóban olyannak tűnhet, hogy ez az élőlény már 80 millió éves, de az igazság távol áll ettől:

A cápa maga nem 80 millió éves, hiszen nagyjából 20-25 évig élnek ezek az állatok – de a faj már 80-100 millió éve jelen van elvileg a Földön, és ez okozta sokak számára a félreértést.

A videó feltöltője minden bizonnyal nem akarta átverni a fél világot, de végül mégis sikerült neki azzal, hogy nem pontosított.

Ettől függetlenül így is egy értékes felvételről van szó, hiszen az ilyen karcsú galléros cápákat ritkán lehet látni, mivel körülbelül 600 méter mélyen élnek, éppen ezért nem alakultak át annyira az évmilliók során, mint a többi élőlény. Az érintett állat amúgy nagyon rossz állapotban volt, mikor elfogták, és sajnos pár órával később meg is halt, így nem végződött happy enddel a történet.

Itt lehet megnézni a félelmetes gyorsasággal terjedő videót, ami igazából még 2007-ben készült:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás