promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Brutális kinézetű, 900 éves kardot talált a tenger mélyén egy búvár - Mindenki a csodájára jár
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Izrael partjaitól 150 méterre leltek rá a különleges kardra.

A legtöbb emberben benne van a vágy, hogy milyen jó lenne egyszer felfedezni valamit, esetleg egy kincset, ami már több évszázada kallódik valahol gazdátlanul. Vannak akik már annak is örülnek, ha egy régi kupakot találnak fémdetektorral a kertjükben, de most egy búvárnak hatalmas szerencséje volt Izraelben, ugyanis olyasmire lelt, ami rögtön hatalmas érdeklődést váltott ki mindenkiből.

Az egyik hétvégén éppen Caesarea-tól nagyjából 150 méternyire búvárkodott egy ember, mikor hirtelen érdekes dologra lett figyelmes a tenger mélyén, ugyanis megpillantott pár igazán különleges tárgyat, amik minden bizonnyal már első ránézésre is nagyon réginek tűntek – ha így látta a búvár, akkor igaza volt, mivel nem akármilyen leletet sikerült találnia azon a csodás napon.

Pár horgony és cserépedény mellett egy nagyjából 900 éves, 1 méteres kardot is talált körülbelül 5 méter mélyen a szerencsés búvár. A fegyver valószínűleg egy kereszteslovaghoz tartozott, de az évszázadok alatt teljesen befedték a kagylók és más élőlények, ezért egész hátborzongató kinézete lett – sőt, így még talán rémisztőbb is, mint annak idején használat közben.

A búvár napra pontosan 1 évvel ezelőtt talált rá Izraelben a felbecsülhetetlen értékű leletre, amit végül felhozott a felszínre, mert félt attól, hogy esetleg betemetődik, és így örökre eltűnik. A kardot rögtön odaadta a hatósági szakértőknek, ők mondták meg, hány éves lehet.

Itt lehet megnézni pár felvételt a 900 éves, brutális kinézetű kardról:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás