promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Félelmetes videót hozott nyilvánosságra a NASA a világűrből, ilyet még nem láthattunk
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Elképesztő, közel másfélperces videó egy óriási hurrikánról a Földön.

Az utóbbi időben a NASA egyre több videót és képet oszt meg a világűrből, a látványos felvételek elsősorban a csúcskategóriás kütyünek számító James Webb űrtávcsőnek köszönhetők, amelynek segítségével sosem látott élességű képekben láthatjuk azt, hogy milyen planéta- és égitestrengeteg található a Földünk körül. De a NASA a Földet is "filmezi" a világűrből. Pár évve lezelőtt például nyilvánosságra hoztak egy olyan felvételt, amelyen a 2002-es szeptember 11-i tragikus események látszódnak a világűrből.

Most pedig az űrhajózási hivatal egy másik, szomorú természeti jelenségről töltött fel videót az internetre. Közép- és Észak-Amerikában ugyanis a Fiona hurrikán végez elképesztő pusztításokat, erről korábban már mi is írtunk, hgy többek között az Exatlon Hungary díszleteit is tönkretette a természeti csapás.

A YouTube-ra amúgy nemrégiben egy olyan videó is felkerült, amelyben egy szörfdeszkára felszerelt kamerát engednek be a hurrikán közepébe, hogy ebből a nézőpontból is betekintést nyerhessünk a pusztító viharba. Most a NASA segítségével pedig azt is szemügyre vehetjük, hogy mindez hogy látszódott a világűrből, a Nemzetközi Űrállomásról. A felvétel, amelyek közel másfél perces, pedig igazán félelmetesen mutatja be a hurrikánt.

Íme a videó:

(via 24.hu)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás