Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Kína talált valami felfoghatatlant a Holdon, amitől azonnal minden megváltozhat a Földön is

Kína talált valami felfoghatatlant a Holdon, amitől azonnal minden megváltozhat a Földön is

Tech & Tudomány

Kína talált valami felfoghatatlant a Holdon, amitől azonnal minden megváltozhat a Földön is

Tech & Tudomány

Promotions 09:09

Elképesztő bejelentés érkezett a távol-keleti országból.

Az elmúlt hónapokban a Marssal és a James Webb űrtávcsővel volt tele a magyar és a világsajtó is, ám némileg már a hold is előtrébe került, hiszen az Artemis-projekt keretében az a cél, hogy újra ember járhasson az égitesten. Korábban már szakértők egy elképesztő bejelentéssel éltek, hiszen kiderült, hogy vannak olyan részei a Holdnak, ahol bizony az emberi életnek jó körülményei vannak. Ilyen mélyedéseket mutatott korábban a NASA, ahol 17 fok körüli hőmérséklet lehet.

Ez pedig abból a szempontból érdekes hír, mivel a Holdon rendkívül szélsőséges körülmények uralkodnak, ha a hőmérsékletet nézzük. Valahol 100 Celsius-fok felett mérnek, máshol viszont -170 is lehet. Ám ezekben a most felfedezett barlangokban akár telepeskolóniák is elehlyezkednek.

Közben úgy tűnik, hogy meglódult az űrverseny is, mivel Kína olyan bejelentést tett, amely igazán meglepő. A távol-keleti ország kutatói állítólag olyan kristályos anyagot találtak az égitesten, amely akár kulcsfontosságú is lehet a jövő energiatermelése szempontjából a Földön. Az ásvány a a Changesite–(Y) nevet viseli, és hélium-3-at tartalmaz.

Utóbbi pedig rendkívül értékes nukleáris fúziós energia szempontjából. 

A kínaiak számításai szerint csupán egy űrhajónyi ebből az anyagból elég lenne arra, hogy az Amerikai Egyesült Államok energiaszükségleteit három évig biztosítsa. Ez pedig elképesztő fordulatot hozhatna, ám szakértők szerint még a hasznosítás biztonsági körülményei kérdésesek, ám úgy gondolják, hogy a közeljövőben erre is megoldás születhet.

(via Player)

Borítókép: Profimedia - illusztráció

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria