promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
YouTube-ot használsz? Kegyetlen vírus terjed, vigyázniuk kell a magyaroknak
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Veszélyes vírus terjed a neten.

A YouTube a világ legnagyobb videómegosztó portálja, naponta magyarok százezrei keresik fel, ám a napokban érkezett egy bejelentés, amely szerint veszélyek leselkedhetnek ránk. A Blikk is beszámolt róla a Bleeping Computers cikke alapján, hogy egy veszéyles vírus terjed a közösségimegosztó videós oldalon, amelytől veszélyben lehetnek a jelszavaink, valamint bank- és hitlekártyaadataink.

De van egy könnyű dolog, amelyről könnyen felismerhető.

Mivel a kártevő olyan csatornákon terjed, amelyek a manapság nagyon népszerű játékok népszerűségét lovagolják meg, így a FIFA, a Forza Horizon, A lego Star Wars, a Final Fantasy vagy éppen a Marvel Spiderman erőteljes jelenlétét felhasználva lépnek elénk. Tehát olyan csatornákon vannak jelen, amelyek ezekkel a játékokkal foglalkoznak.

A csel pedig nagyon egyszerű, olyan linkkel húznak be minket, amelyek azt ígérik nekünk, hogy ingyenes hozzáférést kapunk ezekhez a játékokhoz. A letöltésre kattintva azonban a vírus töltődik le a gépünkre, játékot pedig nem kapunk. Sőt, egy kriptobányász programot is kapunk, amely a grafikus kártyánkat kihasználva távolról teszi lehetővé a kriptopénzek bányászatot.

(via Blikk)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás