promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Idegenek léptek be a Facebook-odra? Döbbenetes dolgokat találhatsz, ha ide kattintasz
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hogyan ellenőrizhetjük, hogy ki honnap léptek be az oldalunkra? Nagyon egyszerűen.

Magyarok milliói használják napi rendszerességgel, így nem is meglepő Facebook-on elképesztően sok információ van megadva rólunk, rengeteg régi szeméyles emlék és beszélgetést is tárol az app, így pedig nagyon nem szeretnénk, hogy illetéktelen kezekbe kerüljenek ezek a fontos adataink, és ezeket rendszeresen szeretnénk is ellenőrizni, ám nem feltétlenül vagyunk tisztában azzal, hogy ezt hol tudjuk megtenni. Ám most a HVG is beszámolt róla, hogy egy nagyon egyszerű trükkel könnyebben megtehetjük-e ezt, mint azt első blikkre gondolnánk.

Ezekre még akkor is érdemes ránézni, ha nem is gondolnánk rá, hogy valaki más is beléphet a fiókunkba. Csupán az ellenőrzés céljából, de sokakat meglepetések is írhetnek ezen az ellenőrzési helyen.

Akát kiberbűnőzök is feltörhetik az accountunkat. Erre a Facebook is gondolt, és ajánlanak igazából egy nagyon könnyű metódust, hogy felderítsük az idegenek kilétét. Belépve a jobb felső sarokban a profilképre kell kattintani, majd ott megjelenő listában a Biztonság és a bejelentkezés menüpontra. Majd megjelenik a Bejelentkezett helyek almenüpont, itt pedig már sorban látjuk azokat a helyeket, ahonnan már bejelentkeztek. Itt még a készülék típusa is látszik, sőt, több hónapra visszamenőleg.

Ha valami gyanúsat látunk, akkor azt jelezhetjük az üzemeltető felé is, illetve mi is kiléptethetjük az adott eszközt. Ez persze csak időleges kizárást jelent, így érdemes azonnal megváltoztatni a jelszót is, valami sokkal erősebbre, mint a korábbi volt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás