promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A NASA megdöbbentő dolgot árult el a Vénuszról, és a bolygó egyik legfontosabb látványosságát is megmutatta
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Vénusz különleges módszerrel védi meg magát a meteoroktól.

A James Webb űrtávcsőnek köszönhetően nemrég szinte egy új korszak kezdődött az űrkutatásban, a NASA szakértői pedig minden bizonnyal jelenleg is az eszköz által készített, minden eddiginél részletesebb felvételeket elemezgetik, hátha újabb válaszokra lelnek a világűr rejtélyeivel kapcsolatban – közben pedig persze nagyon örülnek az emberek a James Webb űrtávcső látványos fotóinak.

Egyelőre úgy tűnik, hogy a NASA fókuszában jelenleg leginkább a Mars, illetve a Hold áll, de az űrügynökség szerencsére a Földhöz hasonló méretű Vénuszról sem feledkezett meg – ami érthető, hiszen hamarosan elvileg egy magánkézben lévő űrvállalkozás is küldeni fog oda egy eszközt, hogy kiderüljön, van-e ott esetleg élet, szóval valóban komoly az érdeklődés jelenleg a bolygó iránt:

A NASA a minap megosztott egy csodálatos felvételt a Vénusz egyik jellegzetes látványosságáról, a Kráter Farmról, ami három, egymáshoz nagyon közel lévő krátert ábrázol. Az űrügynökség elárulta, hogy ezek minden bizonnyal egy olyan meteor becsapódását jelzik, amit „szétbombázott” a bolygó sűrű légköre – ami gyakorlatilag olyan, mint egy védőfal, így folytonos védelemmel szolgál.

A fotót elvileg még 1991-ben készítette a Magellán űrhajó, ami egészen 1994. október 13-ig dolgozott azon, hogy minél több értékes adatot szerezzen a Vénuszról – végül a bolygó sűrű légköre okozta a vesztét, ugyanis a légköri feszültség miatt konkrétan elpárolgott, így pedig érthetővé vált, hogy mi történik egy égitesttel, ha esetleg a Vénusz felé veszi az irányt becsapódás céljával.

Íme a NASA felvétele a Kráter Farmról:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás