promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hihetetlen, de még II. Erzsébet koporsója is rekordot tudott dönteni
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Vagyis inkább a koporsójának az útja. Csoda, hogy nem omlott össze az egyik weboldal miatta.

II. Erzsébet királynő nyári rezidenciáján, a skóciai Balmoral kastélyában hunyt el múlt hét csütörtökön. Így nemzeti gyász kezdődött az Egyesült Királyságban, ahol kicsit megáll az élet. Az ősi törvények előírásainak megfelelően formálisan is az Egyesült Királyság uralkodójává nyilvánították szombaton III. Károly királyt.

A királynő koporsóját repülőgéppel szállították Edinburgh-ból a brit királyi légierő (RAF) nyugat-londoni támaszpontjára, ahonnan gépkocsival vitték a királyi család londoni rezidenciájára. Hiába volt rossz idő, és gyakorlatilag szakadt az eső Londonban, így is tízezrek sorakoztak fel, hogy láthassák az elhunyt brit uralkodó koporsóját szállító autót.

II. Erzsébet királynő koporsóját a Buckingham-palotában III. Károly király és hitvese, Kamilla fogadta, majd szerda este átszállították a londoni parlament legősibb épületegyüttesébe, a Westminster Hallba, ahol négy teljes napra felravatalozzák.

Valószínűleg elég sokan ismerik a Flightradar24 nevű oldalt és alkalmazást, amely valós idejű repülőgép-járatkövetési információkat jelenít meg a térképen. Ha például érdekel minket, hogy éppen milyen repülőgép húz el felettünk, vagy honnan hova tart, csak elő kell kapni a programot és megnézni.

A 444.hu szúrta ki, hogy II. Erzsébet koporsójának a repülőútját Edinburgh-ből Londonba a Flightradar24 oldalán és a YouTube-on összesen 5 millióan követték, amivel sikerült rekordot dönteni. Az nem derült ki, hogy a Flightradar24 oldala akadozott-e emiatt. Érdekes, mert az oldalon valóban csak azt lehetett látni, hogy egy kis sárga repülő éppen tart a célja felé.

Mondjuk ez mostanában nem újdonság: múltkor több mint százezer ember követte III. Károly király gépét, ami a skóciai Aberdeenben szállt fel és meg sem állt Londonig.

II. Erzsébetet jövő hét hétfőn, a királyi család legnagyobb és legősibb angliai rezidenciáján, a London nyugati határában fekvő Windsor kastélyában helyezik végső nyugalomra.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás