promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mit jelent valójában a Toyota, a magyarok egyik kedvenc autómárkájának a neve? Tuti, hogy erre nem gondoltál volna
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Íme a világ egyik legsikeresebb cégének néveredet története.

Manapság már nem nagyon tudjuk, hogy az egyes márkáknak honnan jönnek a neveik, kik voltak az alapítóik, vagy éppen azt, hogy milyen gazdasági környezetben születtek meg. Ám régebben sokkal jobban számontartották ezeket, sőt, még a cégek vezetői is ismerték. De ahogy a fogyasztói társadalom egyre jobban lendületbe a jött, már a márkák nevei inkább csak arra kezdtek el utalni, hogy mit kapunk a pénzünkért.

Korábbi cikkeinkben már rengeteg márka eredetére fényt derítettünk, többek között a magyarok kedvenc csokijainak és édességeinek a kis történeteire is. Kevesen tudják, de például a Snickers csoki neve az alapító kedvenc lovának nevéből jön, a Milka nevében pedig benne van minden, amit elvárunk a csokitól.

Sorozatunk legújabb etapjában nagy elektronikai gigacégek neveinek eredetével foglalkoztunk, majd autómárkák is jöttek a sorban. Új cikkünkben elmondjuk, hogy honnan ered az egyik legsikeresebb távol-keleti autógyár, a Toyota neve.

A Toyota a világ legnagyobb autógyártója, a székhelye Japánban található. Az eredeti neve Toyoda volt, ám az alapító, Tojoda Kiicsiró nem szerette volna, ha a magánélete belefolyik az üzletbe, így végül a névváltoztatás mellett döntöttek. Másrészt a változtatás a külföldi terjeszkedésnél is kapóra jött, mivel az új nevet sokkal egyszerűbben ejtik ki a külföldiek. És volt egy harmadik, misztikusabb oka is, mivel a Toyota nevet nyolc vonással lehet leírni a katakanákkal, ez pedig a japánok szerencseszáma.

És hogy mit jelent az embléma?

A logó a T-betűt is mutatja, miközben a belső oválisok a vásárló és a vállalat szívét jelképezi, ahogy ezek összeolvadnak, vagyis a kölcsönös bizalomra utal.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás