promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az erdélyi Bermuda-háromszöget ufók, szellemek látogatják, és különös eltűnések fűződnek hozzá
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Alaposan feltérképezték a Kolozsvárhoz közeli helyet, de magyarázatot eddig nem találtak.

Az ördög háromszögének is nevezik azt az atlanti-óceáni térséget, amely Miami, Puerto Rico és a Bermuda sziget között helyezkedik el. Utóbbi névadója is lett a hírhedt Bermuda-háromszögnek, ahol megmagyarázhatatlan módon, nyomtalanul tűnnek el hajók, sőt repülőgépek is.

Ennek mintájára hívják a Kolozsvárhoz közeli Hója-erdőt a román vagy erdélyi Bermuda-háromszögnek, ahol nem kevésbé különös jelenségek történnek. A közel 300 hektáros tölgyesben szinte mindennaposnak számítanak a paranormális jelenségek.

A Bácsi-erdőnek is nevezett Hója már az 1960-as években ufóészlelések helyszíne volt, akkor egy kolozsvári amatőr fényképész, Emil Barnea le is fotózta a korong alakú repülő objektumokat, de rajta kívül mások is láttak később hasonló, földönkívülinek tartott tárgyakat. Néhány kép ITT található.

A Hója-erdőben egy alkalommal szőrén-szálán nyoma veszett egy pásztornak a 200 birkájával együtt, nem véletlen tehát, hogy a környékbeliek rettegnek a helytől. Ijesztőek az alkalmanként felbukkanó szellemek is, bár az nehezen érthető, hogy például a Drakulaként is ismert Vlad Tepes 15. századi havasalföldi fejedelem miért kísértene éppen itt, amint az hírlik.

A Kolozsvártól mindössze 5 kilométerre fekvő erdőségben már az 1950-es években szokatlan alakzatokat vélt felfedezni egy Alexandru Sift nevű biológus. A Szatmár.ro oldal leírása szerint utána a Román Parapszichológiai Társaság is vizsgálódott itt, és arra a megállapításra jutott, hogy a furcsa helyen egy ismeretlen jelenség megy végbe, amely kapcsolatba lép az emberi aggyal, hogy a maga fizikai valójában is megmutatkozhasson.

Ők így foglalták össze az erdőben tapasztalható ufóészleléseket, valamint a gyakran felbukkanó, megmagyarázhatatlan fényeket, a radioaktív sugárzást, mágneses és elektromágneses rendellenességeket, a talajon feltűnő geometrikus nyomokat, illetve a növények érthetetlen égési nyomait, üszkösödését. A rejtély a rengeteg kutatás ellenére máig megoldatlan maradt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás