promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Csúnyán felsült a NASA, több millióan csalódtak a magyarázkodó űrügynökségben
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A NASA hatalmas dologra készült, de az utolsó pillanatban kénytelen volt lefújni az egészet.

Rengetegen figyelik manapság a NASA munkásságát, hiszen mindenkit érdekel, hogy vajon milyen válaszokat találnak a szakértők a világűr folyton izgalmas rejtélyeire. Az űrügynökség már jó ideje vizsgálgatja egyebek között a Marsot, de természetesen a körülöttünk keringő Holdról sem feledkeztek meg a tudósok, hiszen az a terv, hogy hamarosan ismét ember fogja meglátogatni az estéinket beragyogó égitestet – de most akadt egy kis bökkenő.

A NASA nemrég mindenkit feltüzelt, mikor bejelentette, hogy augusztus 29-én elindul a Kennedy űrállomásról az Artemis I, aminek az a célja, hogy egy Orion nevű űrhajót a világűrbe küldjön, hogy az megkerülje a Holdat, és közben fontos adatokat gyűjtsön annak titokzatos sötét oldaláról – meg persze tesztelje a rendszereket egy későbbi, már emberi legénységgel megismételt misszió lebonyolításához.

Szinte az összes létező platformon élőben lehetett volna figyelni a kilövést, de világszerte több millió ember csalódott, mikor a NASA hirtelen lefújta a dolgot.

Ezt azzal magyarázták, hogy az egyik végső tesztelés során a meglévő négyből az egyik meghajtó az üzemanyag feltöltés után nem tudta elérni a megfelelő üzemi hőmérsékletet – így a szakértők jobbnak látták a biztonság érdekében elnapolni az egész eseményt.

Érthető a döntés, de még így is bőven akadtak olyanok, akik eléggé felháborodtak, mivel már nagyon várták a kilövést. A NASA tudósai jelenleg is dolgoznak a problémán, és hamarosan kiderül, hogy mikorra tűzik ki a következő időpontot, amikor végre elstartolhat az Artemis I – és ezzel minden bizonnyal ismét egy új fejezet kezdődik majd az űrkutatásban.

Itt lehet megtekinteni a NASA posztját:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás