promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Te is a Google keresőjét használod? Most nagy változáson fog átesni
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ha már ennyire a Google uralkodik, akkor igyekeznek tényleg figyelni arra, hogy ők legyenek a legjobbak.

A Google hosszú évek óta folyamatos növekedésben van, és várhatóan nem is áll meg egyelőre. A korábbi évek két számjegyű bevételnövekedését követően az elemzői várakozások az idei évre és 2023-ra is 12 százalék feletti árbevétel-emelkedést jeleznek.

Az internetes keresés mindennapjaink elengedhetetlen része. A keresők közül a Google kiemelkedően a legnépszerűbb, szinte tényleg mindenki ezt használja. Persze azt sokan felhozzák, hogy olykor a releváns, jó minőségű találatok eléggé háttérbe szorulnak.

Persze itt benne van a pakliban az is, hogy elképesztően nagy a fizetett hirdetések aránya, ami továbbra is egy virágzó piac. A Google tudja jól, hogy változtatnia kell néhány dolgon, és ezt igyekeznek előtérbe is helyezni.

A hvg.hu pont arról számolt be, hogy a cég frissíteni fogja a keresőjét, pont azért, hogy a felhasználónak ne kelljen túlságosan elbandukolniuk ahhoz, hogy megtalálják a minőségi tartalmakat.

A Google csökkenti majd a nem eredeti tartalmakra mutató találatok számát, és letolja őket az első helyekről. A lap felhozta példának, hogy ha rákeresünk egy filmre, a találati oldalon olyan welap is szerepelhet, ami nem kritikát ír a filmről, csupán összegyűjti az interneten található kritikákat. Ezt a cég felhasználói szempontból nem tartja túl hasznosnak.

A Google azért is próbál fejleszteni, hogy ne szoruljanak a háttérbe. Prabhakar Raghavan, a cég egyik alelnöke elismerte, hogy a fiatalok egyre többet keresnek tartalmakat az Instagramon vagy  aTikTok-on, elkerülve ezzel a Google keresőt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás