promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rajta van ez az alkalmazás a telefonodon? Óriási baj lehet, kiadták a figyelmeztetést a szakértők, azonnal törölni kell ezeket
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Itt a lista, ezek az alkalmazások veszélyt jelenthetnek.

az elmúlt években már megszokhattuk Magyarországon is, hogy számos (és sokszor nagyon népszerű) alkalmazásról derül ki, hogy bizony nagy veszélyt jelenthetnek, ha rajta vanna ka telefonjainkon. Olykor pedig szakértők adnak ki közleményeket, amelyekben felhívják a figyelmünket a veszélyekre. Most a HVG a Bitdefender alapján közölt egy hosszabb listát azokról, amelyek bizony megkeseríthetik az androidos telefonhasználók életét.

A rosszindulatú alkalmazások fejlesztői ugyanis egyre ügyesebbek, és sokszor sikerül is kijátszaniuk a Google Play áruházak biztonsági vonalait.

Ez pedig olyannyira igaz, hogy egyre többször jelennek meg hírek a veszélyesebb alkalmazásokkal kapcsolatban a világhálón. A Bitdefender által most górcső alá vett alkalmazások ugyan nem lopnak tőlünk személyes vagy banki adatokat, ám elérhetik, hogy valaki kártékony programokat töltsön le a telefonjára, azt gondolva, hogy így majd megszabadul az appokban fel-felbukkanó idegesítő reklámoktól.

Íme a lista:

Walls Light – Wallpapers Pack; Big Emoji – Keyboard; Grad Wallpapers – 3D Backdrops; Engine Wallpapers – Live & 3D; Stock Wallpapers – 4K & HD; EffectMania – Photo Editor; Art Filter – Deep Photoeffect; Fast Emoji Keyboard; Vreate Sticker for Whatsapp; Math Solver – Camera Helper; Photopix Effects – Art Filter; Led Theme – Colorful Keyboard; Keyboard – Fun Emoji, Sticker; Smart Wifi; My GPS Location; Image Warp Camera; Art Girls Wallpaper HD; Cat Simulator; Smart QR Creator; Colorize Old Photo; GPS Location Finder; Girls Art Wallpaper; Smart QR Scanner; GPS Location Maps; Volume Control; Sevret Horoscope; Smart GPS Location; Animated Sticker Master; Personalití Charging Show; Sleep Sounds; QR Creator; Media Volume Slider; Secret Astrology; Colorize Photos; Phi 4K Wallpaper – Anime HD

Ám arra is figyelni kell, hogy bizony egyes appok idővel megváltoztathatják még a nevüket is, sőt, az ikonjukat is, így esetleg más névvel lehetnek már rajta a telefonjainkon, például a Beállításoknak álcázva magukat. A Google Play nagyon gyorsan lépett, az alkalmazások már nem találhatók meg a webáruházukban, de még nagyon sok telefonon ott lehetnek, így azokat gyorsan törölni kell.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás