Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Windowst használsz? Minden adatot megszerezhetnek a számítógépedről ezzel az újfajta átveréssel

Windowst használsz? Minden adatot megszerezhetnek a számítógépedről ezzel az újfajta átveréssel

Tech & Tudomány

Windowst használsz? Minden adatot megszerezhetnek a számítógépedről ezzel az újfajta átveréssel

Tech & Tudomány

Toronicza Péter 20:20

A Windowst használó számítógépek és laptopok vannak veszélyben.

A digitális világban mindig résen kell lenni, de alapvető szabály, hogy ne adjuk ki az adatainkat ismeretleneknek. A hackerek rengeteg átverést alkalmaznak, hogy megszerezzék tőlünk ezeket, és visszaéljenek vele.

Arra is érdemes figyelni, hogy soha ne nyissunk meg olyan fájlmellékleteket, amelyeket nem várt, vagy amelyeket ismeretlen személyektől kaptunk. Még Messengerben is érdemes rákérdezni a saját ismerősünknél, ha gyanús linket küldött nekünk, mivel lehet nem ő volt. Egy egyszerű kérdés, és lehet már meg is kíméltük magunkat attól, hogy egy vírus teljesen tönkretegye a rendszerünket.

A trükkök száma valóban végtelen, de van egy új átverés, ami hihetetlenül precízen ki van dolgozva, hogy behúzza a csőbe az áldozatokat.

A hvg.hu szúrta ki a Sky News cikkét, amiben bemutatják a legújabb pendrive-os átverést. Azok vannak veszélyben, akiknek Windows operációs rendszer van a számítógépükön, vagy laptopjukon.

Az áldozatok a postától kapnak egy csomagot, ami úgy van összerakva, mintha a Microsoft küldte volna nekik – ezért is mondtuk azt, hogy ez a csalás valóban precízen ki van dolgozva. A küldemény az Office egyik ajándékba küldött kiadásának tűnik, benne egy pendrive-val. Na, ez az, amit semmiképpen sem szabad beledugni a gépbe, különben tálcán kínáljuk fel az adatainkat.

A csalás eddig az Egyesült Királyságban tűnt még csak fel, d ez valószínűleg csak a teszt, és máshol is alkalmazni fogják a világban.

A csalókra nem jellemző, hogy ennyi időt és pénzt áldozzanak a számítógépek feltörésére, de pont ezért lehet könnyen bedőlni neki. Tehát óvakodjunk a postán kapott ajándék pendriveoktól, mert valószínűleg nem azok, amiknek látszanak.

Borítókép: Profimedia

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria