promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A NASA döbbenetes képet közölt, a James Webb űrtávcső úgy fotózta le a világűrt, ahogy még nem láthattuk
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ez az eddigi legnagyobb kép, amit a világűrről készített a szupertávcső.

A James Webb űrtávcső már több mint egy hónapja készít elképesztő képeket a világűrről, a NASA történelmi vállalkozása egy igazi kincs, amely bizony közelebb hozza az emberekhez a világűrt, és eddig sosem látható, szenzációs fotókkal varázsol el minket. Már az első fotók bemutatója is egy óriási ceremónia volt, sok szakértő pedig az első képek láttán könnybe lábadt szemekkel állt a világűr látványa előtt.

Most egy olyan kép került fel az internetre, amely a CEERS-projekt kapcsán készült. A kutatás keretében olyan galaxisokra fókuszálnak, amelyek az ég egy 100 négyzetívpercnyi részén helyezkednek el – írja a 24.hu.

Hogy ez pontosan mekkora területet fed le?

Nagyjából a telihold hetedének felel meg, és nyolcszor akkora területet fed le, mint a James Webb által készült első fotó. Tudományos szempontból most az is kiderült, hogy a James Webb űrtávcső nagyon meg tudja gyorsítani a felfedezéseket, hiszen például a mostani fotó után a CEERS már öt tanulmányt nyújtott be tudományos folyóiratokhoz. Ráadásul a James Webb űrtávcső segítségével az emberiség elképesztő felfedezést tett nemrégiben, hiszen megtaláhatták az eddigi legősibb galaxist is.

Íme a James Webb űrtávcső gigantikus képe a világűr egy nagyobb szeletéről:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás