promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A NASA döbbenetes videót hozott nyilvánosságra a világűrből, felfoghatatlan az, ami elénk tárul
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nagyszerű, váratlan és varázslatos látványban lehet részed.

Valószínűleg az űrkutatás rajongói az elmúlt hónapokban olyan újdonságokkal lettek gazdagabbak, amelyekre korábban nem is számítottak volna. A NASA marsi missziója, élén a Perseverance marsjáróval, majd a James Webb űrtávcső elképesztő fotói szinte napról napra közelebb hozzák hozzánk az univerzum csodáit. Most a NASA és az Európai Űrügynökség, az ESA egy elképesztően izgalmas videóval mutatta meg, hogy mire képes valójában a James Webb űrtávcső. A szakértők most ezt szeretnék nekünk megmutatni látványosan, épp ezért érkezett a YouTube-ra is, amelyen a még korábban bemutatott, és a Földtől 500 millió fényévnyire fekvő Cartwheel (Szekérkerék) galaxist mutatják be nekünk újra, de nem akárhogyan.

A bemutatóval azt is szeretnék demonstrálni, hogy igazából látni lehet részben a "jövőt" is, hogy mi fog történni egyes galaxisokkal majd később, hiszen a Szekérkerék galaxis, amely korábban úgy nézett ki, mint a Tejútrendszer, a jövőben tovább változik majd.

Közben a NASA arról is hírt adott, vagyis ők is úgy prezentálták, mintha vörösfényű UFO-kat találtak volna a világűrben, mindezt azért tehették, hiszen a James Webb űrtávcső repülő csészealjakhoz hasonló galaxisokat kapott lencsevégre. Az UFO szó is itt más fordításban esik latba (Ultra-red Flattened Objects). A galaxisok 10 milliárd éves állapotukban látszódnak, a vörösséget pedig az őket körülvevő por okozza. Eddig 29 ehhez hasonlót talátak a világűrben.

(via HVG)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás