promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
UFO-t találtak a szigeten: a földönkívüli hajó roncsát a Google térképen is jól látni
Borítókép:  YouTube (screenshot)
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A szigeten bukkantak rá az UFO-roncsra.

Lenyűgöző, egyben rémisztő felfedezést tett egy felhasználó a Google Maps-on. A Google térképén ugyanis talált egy lakatlan szigetet, aminek a partján véleménye szerint egy lezuhant földönkívüli hajó roncsa látható. A dansterdj nevet viselő felhasználó kifotózta a térkép azon részét, ahol az UFO látható.

„Csak az óceánokat akartam nézegetni a Google Earth segítségével, amikor rátaláltam valami ijesztőre. Ez egy homokos sziget a semmi közepén, amit elkezdtem felfedezni, és ekkor bukkantam rá erre a furcsaságra. Mi lehet ez? És miért van egy elhagyatott szigeten?”

A felhasználó szerint annak idején egy UFO landolhatott ezen a parányi korallszigeten, de baleset érte, és ennek nyomait fedezheti fel bárki, aki alaposan szemügyre veszi a Google térképet.

A kommentelők között vannak, akik komolyan elhiszik, hogy egy idegen eredetű repülő tárgy roncsa lehet a felvételen, azonban egyesek véleménye szerint ez a hajó nem lezuhant, hanem odavonszolták. Mások szerint nem lehet ennyire egyértelműen kijelenteni, hogy tényleg egy UFO lehet a parton, azt azonban elismerték, hogy valóban rémisztő. A racionális szemléletűek szerint ez egy olyan hajó roncsa lehet, ami még a 19. században sodródott a partra, a humoros kedvűek pedig a sziget neve miatt azzal poénkodtak, hogy biztos a helyi Starbucks kávézó van a képen.

A Starbuck-sziget az Óceániában található, 33 szigetből álló Kiribati Köztársasághoz tartozik, és jó ideje teljesen lakatlan. Nevét egy amerikai kapitányról, Valentine Starbuck-ról kapta, aki 1825-ben az első emberként lépett a szigetre. Azonban nem ő fedezte fel a szigetet: 1819-ben a Kelet-indiai Társaság egyik hajója bukkant rá, a legénység viszont nem kötött ki, csak lejegyezték a koordinátákat. Az elmúlt közel 200 évben a sziget többször is gazdát cserélt a britek és az amerikaiak között, majd természetvédelmi területté nyilvánították.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás