promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A NASA olyan elképesztő felvételt közölt a Földről, hogy még az emberiség egyik legostobább elméletét is sikerült megcáfolnia vele
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Felköthetik a gatyájukat a laposföld hívők, a NASA megcáfolhatatlan bizonyítékot közölt.

A NASA elismert tudósai és szakértői minden bizonnyal jelenleg is erőn felül az eget kémlelik, hogy végre válaszokat kapjunk olyan kérdésekre, amiket talán még fel sem tettünk magunkban. A világűr felfoghatatlanul sok rejtéllyel rendelkezik, és általában csak hosszas, drága kutatómunka eredményeként tudunk közelebb kerülni az apró igazságokhoz – de néha van, hogy az emberek nem nyitottak a valóságra.

Az utóbbi években egy egészen furcsa, többek által is ostobának nevezett teória kezdett el terjedni az interneten, ugyanis sokan úgy vélik, hogy a Föld valójában nem is kerek, hanem lapos. Ezek a laposföld hívők egyre hangosabbak és határozottabbak, így ami az elején még csak viccnek tűnt, az ma már inkább aggasztó, hiszen ezeket az embereket még a kézzel fogható bizonyítékok sem bírják meggyőzni arról, hogy a bolygónk tényleg nem lapos.

Most a NASA közölt egy csodás felvételt a Földről, ami talán jobb belátásra bírja majd a laposföld hívőket, ugyanis a Nemzetközi Űrállomáson készített képen Ausztrália és a rávetülő napfény látható, ráadásul úgy, hogy közben igazán szépen ki lehet venni a bolygónk ívét – aki nem hiszi el, az nyugodtan rakjon a lent látható fotóra egy egyenes tárgyat a Föld felszínének két végpontja közé, mivel úgy bárki megfigyelheti a kerekdedséget bizonyító „pocakot”.

A Nemzetközi Űrállomás amúgy 264 mérfölddel, vagyis nagyjából 424 kilométerrel van a Föld fölött, és 7,66 km/másodperces sebességgel halad, így az ott dolgozó kutatók minden egyes nap összesen 16 napfelkeltét és naplementét láthatnak – persze, csak ha az idejük engedi a rengeteg munka mellett, amivel hozzájárulnak ahhoz, hogy az emberiség egyre több dolgot tudjon meg a világűrről, illetve a bolygónkról.

Íme a NASA felvétele a Földről:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás