promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
A világűrből zúgott a Földre egy rejtélyes dolog, amiről fotó is készült, a szakértők is tanácstalanok az eredetét illetően?

A világűrből zúgott a Földre egy rejtélyes dolog, amiről fotó is készült, a szakértők is tanácstalanok az eredetét illetően?

Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions

Egyelőre nem lehet tudni a teljes igazságot, csak történetfoszlányokról hallhatunk.

Egy rejtélyes gömb zuhanhatott le Mexikóban, amelynek az eredetéről még a szakértők sem tudnak sokat, ám egy elismert mexikói meteorológus elkezdett élénken foglalkozni a titokzatos gömbbel, majd a Facebook-oldalára is írt ezzel kapcsolatban információkat - számol be róla a magyar tudományos ismeretterjesztő portál, a Rakéta.

A szakértőket egyelőre megosztja a téma.

A különös gömb amúgy Veracruban zuhant le, amely Mexikó egyik nagyvárosa hatszázezer lakossal. A különös égi jövevényről szóló cikkek amúgy tekintélyes amerikai lapokban is megjelentek, mint például a Vice. A gömböt amúgy egy fán találhatták meg. Isidro Cano Luna meteorológus több érdekes információt is megoszott a közösségi médiában látható posztjaiban, többek között azt, hogy a gömb hétféle ötvözetből áll, illetve egy antenna is található rajta, valamint valamiféle kód is látható az oldalán.

Az elismert meteorológus azt is közölte, hogy szemtanúk látták lezuhanni a szerkentyűt, amely hangot is kiadott magából. Felvetette azt is, hogy esetleg a lezuhanó kínai rakéta egyik darabja lehet az, amely Mexikóban földet ért. Egy másik neves amerikai orgánum később több szakértőt is megszólaltatott, akik kizárták azt, hogy esetleg a kína rakéta egyik darabja, azaz űrszemét lehet.

Több szakértő pedig úgy vélekedett, hogy egyfajta átverésről lehet szó, amely a kínai rakéta lezuhanásának farvízén keletkezett.