promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Akár mindennek búcsút mondhatsz a telefonodon, ha elfelejted meglépni ezt
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nagyon könnyen a hackerek célpontjává válhatunk, ha nem bontjuk a telefonunkon ezt a kapcsolatot.

Ma már az emberek túlnyomó többsége nem asztali gépen, vagy laptopon internetezik, hanem a telefonját használja erre. Sokan elfelejtik, hogy ez is ugyanúgy vírusos lehet, mint egy számítógép, szóval nem árt odafigyelni, hogy mire kattintunk.

A legfontosabb ugyebár az, hogy ne adjunk ki az adatinkat senkinek – főleg igaz ez a bankkártya adatinkra. A hackerek legtöbbször valamilyen jól felépített trükkel bújnak valamilyen nagyobb cég bőrébe, és így próbálnak kicsalni mindent tőlünk.

Az is a kiberbűnözők malmára hajtja a vizet, hogy a legtöbben semmilyen vírusirtót, vagy antimaleware szoftvert nem telepítünk fel az okostelefonunkra, szóval ezt sem árt orvosolni.

A szakemberek egy olyan dologra is igyekszenek felhívni a figyelmet, amit sokan elfelejtenek kikapcsolni, és ez nem más, mint a Bluetooth. Persze rögtön felteszik ilyenkor kérdést, hogy ez miért lenne veszélyes?

A hvg.hu idézi a SwiftOnSecurity néven ismertté vált szakértőt, aki figyelmeztet, hogy amikor ugyanis a kapcsolat él, a készülék olyan jeleket bocsát ki, amit a közelben (vagyis a hatótávolságon belül) lévő többi készülék érzékelhet.

Ha egy hacker talál a telefonunkon, vagy akár a laptopunkon egy kiskaput, akkor rosszindulatú támadásokat indíthat. A legijesztőbb ebben az, hogy utána akár teljesen is hozzá tud férni az eszközünkhöz.

A telefon képernyőjén váratlanul felbukkanó csatlakozási kérelmeket pedig azonnal érdemes elutasítani. A legjobb védelem továbbra is, hogy ha nem használjuk a Bluetootht, akkor kapcsoljuk ki.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás