promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hangok jönnek az Antarktisz jege alól, megtalálták az elveszett ősi város, Atlantisz falait? Megdöbbentő jégformák, amely sok feltételezés kiindulópontjai
Borítókép:  Profimedia / Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Elképesztő hangok, szabályos zene a füleknek.

Elképesztően izgalmas videó került fel a legnagyobb közösségi videómegosztó oldalra, a YouTube-ra, amely döbbenetes feltételezések alapja, vagyis az, amit a videóban láthatunk. Az Antarktisz jege alól pedig eközben elképesztően szabályos hangok hallatszódnak. A hangok pontosabban az úgynevezett selfjég, vagyis a pajzsjég alól jönnek. Ezek olyan, gigantikus jégdarabok, amelyek akár a tenger fenekéig is húzódhatnak, óriási tömegük van, és mozognak.

A szakértők és tudósok pedig Ross-selfjég felszíne alá 34 szeizmikus szenzort telepítettek, majd bő két évig követték a jég mozgását, illetve a jégtömegek változásait is. Amikor azonban elővették az adatokat, azt vették észre, hogy igazából a jégtömegek mintha szabályosan adnák ki a hangokat. A hangmagasság pedig akként változik, hogy a szél hogyan fúj a jég felett.

Ez arra is utal amúgy, hogy a jég megrepedni készül.

Ráadásul a jégpajzs szélei nagyon szabályosak, ez pedig gyakran az összeesküvés-elméletek egyik leginkább felhasznált eleme annak prezentálása érdekében, hogy bizony ezek a természeti jelenségek az elveszett, titkos és rejtélyes ősi város, Atlantisz falai lehettek. 

Íme itt hallgathatók meg azok a hangok, amelyek tényleg elképesztőek, elképesztő természeti jelenségek:

(via Rakéta)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás