promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Lezajlott az első csata egy ufó és egy amerikai vadászgép között
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ég és föld volt a különbség a kétféle technológia között.

Egyelőre fogalmunk sincs arról, hogy tényleg léteznek-e idegen civilizációk az univerzumban, és ha igen, akkor békés vagy ellenséges szándékkal fordulnak-e az emberiség felé.

A titokzatos elrablásokról, emberkísérletekről, állatcsonkításokról szóló kósza hírek alapján az idegenek nem minden esetben tekinthetők jóindulatúaknak. Ezt támasztja alá az a légi csata is, amely alighanem az első összecsapás lehetett a fajunk és a földönkívüliek között.

Mindez 1948. október 1-jén zajlott le, és a Gorman-féle kutyaviadal néven vonult be a történelembe. Az amerikai vadászgép-pilóta George F. Gorman vívta közel 30 percen keresztül, néha 600 km/h fölötti sebességnél, elképzelhetetlen tehát, hogy ő is összetévesztette volna az ufót egy meteorológiai ballonnal, mint azt a roswelli esetnél próbálták sugallni a hatóságok.

Gorman második világháborús katonaként jelentős harci tapasztalattal rendelkezett. 1948-ban Észak-Dakotában szolgált, és egy alkalommal Fargo fölött üldözőbe vett egy azonosítatlan repülő objektumot, amely egy ragyogó, fehér fénygömbnek tűnt.

A P-51 Mustang gépnek nem sok esélye volt a repülő tárggyal szemben, amely technológiai fejlettségben kétségkívül felülmúlta az amerikai vadászrepülőgépet. A gyakorlaton részt vevő Gorman este 9 óra körül észlelte az objektumot, amely a földről, illetve egy polgári gépről is látható volt.

A 27 percig tartó macska-egér játék után megpróbálták hivatalosan elkenni az ügyet, de az 1982-ben elhunyt Gorman mindvégig azt állította a barátainak, hogy ufóval kergetőzött, nem pedig egy ballont vagy a szokatlanul fényes Jupitert hitte ellenségnek.

A csata lövések nélkül zajlott le, és úgy ért véget, hogy az ismeretlen tárgy elképesztő  sebességgel és gyorsulással  fölfelé haladva eltűnt a pilóta szeme elől. Gorman leszállása után megállapították, hogy a Mustang gép radioaktívvá vált, ami talán annak is betudható, hogy üldözés közben 14 500 láb magasságig emelkedett.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás