promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az egész világ erre várt: a koronavírust ez most tényleg fenékbe tudja billenteni
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nem kellene több oltás, csak előkapnánk az orrsprayt.

Hiába van nyár, egyre jobban nő a koronavírusos esetek száma, így a 60 év felettiek és a krónikus betegek újra veszélynek vannak kitéve. Sokan még mindig rosszul tudják, hogy a vakcina csak abban segít, hogy a betegségnek ne legyen súlyos lefolyása, de nem védőpajzsról van szó.

Múltkor már Müller Cecília is arról beszélt, hogy Európában, köztük Magyarországon is egyre nagyobb arányban nő a fertőzöttek száma hétről hétre. Ha ez így megy tovább, lehet ősszel beleszaladhatunk egy újabb hullámba, és erre a forgatókönyvre már nagyon nem vágyik senki.

Dr. Bense Tamás is arról beszélt a Ripostnak, hogy nő az esetszám, és két napnál tovább fennálló torokfájással mindenképpen érdemes orvoshoz fordulni, különösen akkor, ha az lázzal jár.

„Az elmúlt hét alatt több európai országban megduplázódott a koronavírusos betegek száma, és a tapasztalat azt mutatja, hogy ez Magyarországon is így van. Az esetek legnagyobb részében valamilyen más vírus áll a háttérben, de előfordul, hogy a vizsgálat koronavírust igazol”

- mondta a lapnak az orvos.

A koronavírus tüneteknél most is a klasszikus dolgokra kell figyelni: láz, köhögés, torokfájás, ízületi és végtagfájdalom, és persze az íz- és szaglászavarok.

Közben a HVG a Gizmodo-ra hivatkozva arról számolt be, hogy egy újfajta orrspray-kezelés feltűnően hatásos a koronavírus ellen.

A tesztbe 300 felnőttet vontak be – oltottakat és nem oltottakat egyaránt –, akik igazoltan koronavírusosak voltak, és enyhe tüneteket produkáltak. A kontrollcsoport és a készítményt tesztelők egy héten át naponta hatszor használták az orrspray-t. Utóbbiaknál a vírusterhelés 48 órán belül 99 százalékkal csökkent.

Ez azt is jelenti, hogy hihetetlen módon a tesztelők három nap után negatív koronavírus-tesztet tudtak produkálni. Persze még ott van az a nyitott kérdés, hogy a az orrspray mennyire tudja csökkenteni a tünetek súlyosságát.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás