promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hús esett az égből Amerikában, az emberek ettek is belőle – új világ kezdetén állunk?
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Néha gyanakodva kellene fogadnunk az égből érkező dolgokat.

Az emberek ki vannak éhezve a csodákra, azért amikor valamilyen szokatlan dolog történik, rögtön isteni beavatkozásra gyanakodnak. Így történt ez az USA középkeleti részén lévő Kentucky államban is, mintegy másfél évszázaddal ezelőtt.

1876-ban az Egyesült Államok még alig eszmélt fel a véres polgárháború okozta zűrzavarból, vagyis egy csoda éppen a legalkalmasabb időben rázta fel az országot. Márciusban az Olympian Springs nevű településen óriási vihar tombolt, amely alatt – ezt a The New York Times is megírta – hús kezdett potyogni az égből.

A rémült lakosok elsőre persze azt hitték, hogy emberi maradványokról van szó, és különösen egy Allen Crouch nevű férfi birtoka kapott sokat a meglepő égi áldásból. Az éppen szappant főző felesége szerint a jelenség olyan volt, mint a hóesés, csak éppen a fehér pelyhek helyett vörös cafatok hullottak odafentről.

A kíváncsi helybéliek nem sokáig vártak vele, hogy megkóstolják, bár volt némi rizikója annak, hogy ezzel kannibalizmusra vetemednek. Aztán kiderült, hogy a húsnak inkább ürü vagy szarvas íze volt, de ezzel a rejtély csak tovább fokozódott.

Először mindenki arra gondolt, hogy valami tornádó kapta fel és tépte szét a szerencsétlen állatokat, de akkor már jó ideje felhőtlen volt az ég, nem zajlott semmi rendkívüli időjárási jelenség. Mégis, akkor mi történhetett?

Amikor tudományos vizsgálatra küldték az anyagot, a kutatók ijesztő megállapításra jutottak. Ők ugyanis arra a következtetésre jutottak, hogy lovak tüdejéből származhatott a hús, de akár újszülött gyermekeké is lehetett.

Végül az tűnt a legvalószínűbbnek, hogy a keselyűktől érkezhetett a borzasztó égi eledel. Ezek a madarak hajlamosak túlenni magukat, és emiatt repülés közben könnyen kihányják a felfalt eledelt, különösen akkor, ha egy ragadozó sebesebb mozgásra készteti őket. A húseső tehát az ő gyomrukból származhatott, és ez egyáltalán nem volt megnyugtató azok számára, akik ettek belőle.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás