promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kiderült a rettenetes igazság a Loch Ness-i szörnyről, egy 50 éves kutatás vezetett el a felismerésig - szakértők szólaltak meg a témában
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Szakértők beszéltek Nessie-ről, akik már évtizede a nyomában vannak.

A Skóciában található Loch Ness-tó legendája és a rejtélyes Nessie már évtizedek óta tartja lázban a környéket és a világot is. Nessie az egyik leghíresebb kriptid, vagyis egy olyan állat, amely a feltételezések szerint rejtőzködik, és létezésére a legendákon és elmosódott vagy homályos, nehezen kivehető objektumokkal bíró képeken és videókon kívül semmiféle bizonyíték nincs. Legalábbis egyelőre. Ilyen például a Bigfoot is, ám korábban ilyen volt a kacsacsőrű emlős is, amelynek kezdetben csak a maradványait találták meg a szakértők, és azt gondolták, hogy egy iylen fiziológiájú állat egyszerűen nem létezhet, végül kiderült, hogy a kacsacsőrű emlős létezik, így ki is került a kriptid kategóriából.

Azonban a leghíresebb kriptid, Nessie létezéséről 80 éve csak legendák mesélnek.

A FemCafé számolt be róla, hogy két szakértő, Adrian Shine természettudós és Steve Feltham már évtizedek óta foglalkoznak Nessie-vel, és nagyon úgy tűnik, hogy vizsgálataiknak végre eredménye lett. Adran már 1973 óta keresi a tó szörnyét, és még egy kamrát is készítettek, hogy be tudják fogni, ha úgy alakul a helyzet. Steve Feltham pedig 30 évvel ezelőtt költözött a környékre, hogy élőben figyelhesse meg Nessie-t, illetve a nyomaira bukkanhasson.

A két szakértő azonban ezidági nem talált semmit, a két leghíresebb Nessie-szakértő arra a következtetésre jutott, hogy a szörny nem létezik, csupán az emberek képzeletében él, mivel 80 évnyi expedíció nem vezetett semmifél eredményre.

Nessie kilétéről amúgy az évtizedek alatt számos magyarázat születet, az egyik legérdekesebb egy híres biológustól, horgásztól és műsorkészítőtől jön, aki modellezte is álláspontját. Jeremy Wade a magyarul Édesvizi szörnyek névre keresztelt műsorban a skót tótól egészen az izlandi vulkánokig jut, ahol elejt egy grönlandi cápát is. Szerinte ez a hatalmas, Loch Ness-i tóba is felúszó, élőlény inspirálhatta a szörnymítoszok egy részét.

Jeremy Wade kísérlete elérhető a YouTube-on is:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás