promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Pompejiben olyan áldozatot találtak, aki a halála pillanatában éppen önkielégítést végezhetett
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A régészek mindezzel együtt megpróbálták tisztázni a vád alól.

Ha nem tudnánk, hogy a bibliai Szodoma és Gomora valahol a Holt-tenger környékén helyezkedhettek el, azt is hihetnénk, hogy Pompeji lehetett az egyik bűnös város. A Vezúv kitörése által Krisztus után 79-ben elpusztult település lakói nem az erkölcseikről voltak híresek.

A mai Nápolyhoz közeli Pompejiben eddig 25 bordélyházat ástak ki a régészek, ami egy nagyjából 15 ezres településhez képest soknak mondható. Mivel a prostitúció legálisnak számított, az örömlányok üzlete – már csak a sok átutazó miatt is – szépen virágzott.

Persze, így is akadtak olyanok, akik „házon belül” oldották meg a dolgot, például az a személy, akinek a maradványaira eléggé félreérthető pózban találtak rá a régészek. Azóta is csak úgy nevezik, hogy „a maszturbáló férfi” – de valóban erről lenne szó?

A Vezúv kitörése erős rengésekkel járt, Pompeji pusztulását pedig végül nem a lávafolyás, hanem a vulkán belsejéből előtörő, elképesztően forró porból, törmelékből és hamuból álló áradat okozta. Nehéz elképzelni, hogy valaki ilyen körülmények között éppen önkielégítéssel legyen elfoglalva.

A maradványok alapján viszont úgy tűnik, hogy a jobb kezével éppen az ágyékához nyúlt a halála előtti percekben, a róla készült fotók pedig villámgyorsan mémmé váltak. A szakértőkre várt tehát a feladat, hogy tisztázzák szerencsétlen embert a pikáns vád alól.

Annyi bizonyos, hogy vele is a tűzforró piroklasztikus folyam végzett. Az óriási hő természetesen képes mozgásba hozni a végtagokat, még „post mortem”, vagyis a halál bekövetkezte után is, jó esély van tehát arra, hogy a pompeji férfi nem maszturbált, csupán a rázúduló vulkanikus törmelék állította be ilyen félreérthető pózba.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás