promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Óriási változás jön a Facebookon, több százezer magyart érint
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nagy változás jön, mert azt mondja a Meta, hogy eljött az idő.

Az elmúlt években erőteljesen előretörtek a Facebook-univerzumban a csoportok, az emberek ugyanis imádják itt megbeszélni a tematikus dolgokat, egymástól ebben a térben kérnek tanácsot, akár szakembereket is itt keresnek, miközben azt is bemutatják, hogy miket alkottak. A csoportok nagyon jó kis tematikus gyűjtőhelyek, ahol bizony a pletykákról is elsőkézből értesülhetnek a felhasználók, hamarabb megkapják ezekben a friss fejleményeket, mint a hivatalos nyilvánosságban, sőt, simán megeshet, hogy egy Google-keresésnél is gyorsabb a csoportokban az információszerzés.

A Facebook pedig most úgy döntött, hogy eljött az ideje a változásnak. Fontos hír érkezett tehát a csoporthasználók számára.

A Meta szakértői úgy gondolták újra a csoportok működését és kezelését, hogy azok sokkal jobban illeszkedjenek az igényekhez, átláthatóbbak és kezelhetőbbek legyenek. A programozók nem is spóroltak a tettrekész energiákkal, és kreatív erőket szabadítottak fel.

A csoportok új felületen várják majd a usereket, akik egymás között már nemcsak írásban cseveghetnek, mivel életre kelnek az úgynevezett audio szobák is. A csoportok feltűnése is megváltozik majd, ezután balra rendezve, egymás alá pakolva látszódnak. Egyes események pedig külön kiemelést kapnak majd.

A The Verge-nek megszólaló szóvivő szerint erre pár hónapot még várni kell, de már készülőben van a nagy változás. A lap amúgy a csoportok új kinézetét és funkcionalitását a Discord-hoz hasonlítja.

A Discord pedig így működik:

(via HVG)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás