promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Idegen űrhajó csapódott a Marsba, a NASA még képeket is nyilvánosságra hozott az eseménnyel kapcsolatban? Egy fura kép, meghökkentő magyarázattal
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nem mindennapi magyarázat.

A NASA, a marsi űrmisszió, a Curiosity és a Parseverance marsjárók az elmúlt hónapokban az érdeklődés kereszttüzébe kerültek. Rengeteg új infirmáció lát napvilágot a vörös bolygóról, amelyekről az emberek még nem is hallottak, közben a Curiosity már azt is vizsgálja, hogy egyszer volt-e élet a Marson, sőt, a marsjáró lassan azt is felfedheti majd, hogy lett egyre szárazabb a Mars, és hogy alakult ki az a bolygó, amelyet ma is ismerünk. A szárazzá válás 3 milliárd évvel kezdődhetett, de lehettek még 2 milliárd évvel ezelőtt is olyan területek a Marson, ahol akár élet is lehetett.

Az izgalmas kérdésekre pedig úgy tűnik, hogy egyszer bizony választ fogunk kapni, és még az is megeshet, hogy a Curiosity szállítja majd az érdekfeszítő tényeket és elemzéseket.

A kutatásokkal kapcsolatban pedig a NASA rengeteg képet is feltölt az internetre, ez pedig szinte aranybánya azok számára, akik bizony szeretnének valami egészen mási is belelátni a marsi dolgokba, többek között idegen lényekre utaló jeleket keresnek a sziklák között.

Az elmúlt időszakban számtalan hasonló próbálkozás történt, ezek közül pedig egy marsi kapunak elnevezett sziklaképződmény volt az, amely leginkább nyilvánosságot kapott. A tudósok később azonban elmagyarázták, hogy a marsi kövek mállása miatt alakulhattak ki ezek a repedések. Földi párhuzammal is éltek később a szakértők a kép és a képződmény kapcsán.

Nemrégiben pedig egy növényre hajazó marsi képződményről került fel fotó az internentre. A szakemberek pedig azonnal magyarázatot is adtak, a The SETI Institute próbálta tisztázni a feltételezéseket, mely szerint egy keményebb ásványi ér lehet ez, amely az után is így maradt, hogy a körülötte lévő kőzet erodálódott.

A kép kapcsán most megszólalt a Magyarországon is ismert illuzionista, Uri Geller. A megszólalásról a Daily Star nyomán a Ripost számolt be, Uri Geller a lap szerint úgy nyilatkozott, hogy számára úgy néz ki, hogy a szikla egy UFO roncsának a darabja, pontosabban pedig az űrhajó belső szerkezetének lehet egy darabja, hiszen valószínűleg a becsapódáskor szétszórodtak a darabok.

Uri Geller nem hisz abban, amit a NASA mond.

Uri Geller amúgy korábban többször is megszólalt az idegenekkel kapcsolatban, többször kitért arra is, hogy egy nukleáris háború megakadályozása például jó alkalom lehet a földönkívüliek számára, hogy felfedjék magukat. Az illuzionista amúgy azt nyilatkozta, hogy 5 évesen találkozott először földönkívüliekkel, és utána fedezte fel a benne rejlő erőt is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás