promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szelfi készült a Marson, mindenki a NASA hihetetlen felvételéről beszél
Borítókép:  Profimedia / Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A NASA olyan képet közölt, ami egyszerre lenyűgöző és bizonyos szempontból félelmetes.

A világűr rejtélyeinek gondolata mindig bizsergető érzéssel tölti el az embereket, hiszen nagyon furcsa, hogy felnézünk az égre, és csak az ismeretlen, rideg, sötét messzeség tárul elénk, amit több milliárd csillag és égitest fénye tör meg. Nemrég a NASA is egy egészen elképesztő felvételt rakott ki a gyönyörűséges Tejútrendszerről, ezzel pedig sikerült is rendesen elgondolkodtatnia az emberiség jelentős részét:

Végtelen sok kérdés merül fel már a Naprendszerben található bolygókkal kapcsolatban is, ezért a NASA jelenleg leginkább a Marsra fókuszál, hiszen nagyon izgalmasak a vörös bolygó titkai, amiket a Curiosity nevezetű marsjáró munkájának segítségével próbálnak megfejteni a szakértők – a kis robot pedig bőszen dolgozik, immáron 10. éve, de szerencsére egy kis „szórakozásra” is van ideje.

A NASA a minap megosztott egy rendkívül különleges képet, ami hatalmas jelentőséggel bír: a Curiosity marsjáró készített magáról egy szelfit a vörös bolygón – ezzel pedig csodák csodájára sikerült megelőznie Paris Hiltont és Kim Kardashiant is, akik valószínűleg most nagyon morcosak emiatt.

A zseniális felvételt két kamera összesen 71 fotójából alkották meg, és az látható rajta, ahogy a Curiosity marsjáró éppen az általa kifúrt lyuk mellett áll „elégedetten, mint aki jól végezte a dolgát”, mögötte pedig elénk tárul a nagyjából 6 méter magas Mont Mercou nevezetű, érdekes kinézetű sziklaformáció.

Itt lehet megnézni a Curiosity marsjáró speciális szelfijét, ami bizonyos szempontból egészen hátborzongató lehet egyesek számára, hiszen nem feltétlenül nevezhető megnyugtatónak, hogy a Marson van egy robot, ami képes volt készíteni egy képet magáról:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás