promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hajmeresztő: valami egészen rendkívüli bukkant elő a Marson, több százezer ember gondolt azonnal arra
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nem ez az első ilyen felvétel.

Nincs mese, lassan hozzákell szoknunk, hogy a Marsról szinte naponta érkeznek majd érdekes fotók, amelyek nem csupán a szakemberek, a szakértők és a NASA tudósainak kíváncsiságát keltik fel, hanem egészen szélsőséges youtubereket is megszólítanak, akik vadásszák a vörös bolygóról érkező fotókon a külöleges formákat, alakzatokat és megdöbbentő dolgokat.

A Perseverance és a Curiosity az utóbbi időben rengeteg képet küldött haza a Földre, amelyeket a NASA később nyilvánosságra is hozott. Ez pedig egy óriási aranybánya.

Korábban már számtalan példa volt hasonló találatokra. A legutóbb egy úgynvezett 'marsi kapu' keltett kisebb feltünést a médiában világszerte, ekkor már arról is cikkeztek a földönkívüli civilizációkkal bőszen foglalkozó youtuberek, hogy megeshet, ez a kapu volt az, amelyen keresztül a Földre látogattak még nagyon régen egy-egy idegen civilizáció képviselői. A NASA szakértői természetesen azonnal cáfolták ezt az állítást, és előálltak azzal is, hogy pontosan mi látszik a képen.

A marsi fotók leglelkesebb kutatója Scott C Waring, aki rendszeresen meg is osztja a teóriáit a videós közösségi oldalon.

Most egy olyan fotó érkezett a Perseverance jóvoltából, amelyen egy lebegő kő (ingókő) mellett úgy tűnik, mintha egy óriási kígyófej lógna ki a sziklák közül, és valószínűleg több százezer ember látja ezt a képben azonnal. Persze ezek csak természeti alakzatok, az ingókövek például magyarországon is megtalálhatók rengeteg hegységben.

(via Space.com)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás