promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Váratlan tárgyat találtak a vörös bolygón, a Marson, a NASA szakértői totál megdöbbentek
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A tudósok azon lepődtek meg, hogy éppen itt találták meg ezt a tárgyat.

Az elmúlt időszakban a NASA marsi projektje tartja lázban a tudományos feljleményekre éhes nagyközönséget, és miközben rengeteg rekordot is megdöntenek a küldetés során, sorra érkeznek a Földre a képek is a vörös bolygóról. A NASA most a Perseverance (magyarul: Kitartás) marsjáró egyik fotóját tette közzé, amelyen egy meglepő tárgy szerepel, amelynek a jelenlététől a űrhajózási hivatal szakértői is megdöbbentek.

A Perseverance marsjárónak amúgy nem ez az első fotója, amelyen meglepődnek a szakértők, a marsjáró 2021 februárja óta küld a Földre fotókat, miközben mikrobális élet jeleit is kutatja a vörös bolygón. Tehát a segítségével arra keresik a kérdést a tudósok, hogy volt-e valaha vagy van-e most élet a Marson.

Korábban amúgy már a Perseverance a saját fúrófejének elhagyott kupakját is lefotózta, és haza is küldte a képet. Ekkor a képet sokan úgy értelmezték, hogy ez bizony egy olyan tárgy, amelyet értelmes lények készíthettek, valószínűleg űrlények.

Ám később kiderült az igazság, hogy a marsjáró csupán az egyik alkatrészének elhagyott darabjáról készített képeket.

A Perseverance most egy hővédő fóliát fényképezett le, amely a Földről való, és amely a landolás során került a Marsra. A tudósok most azon lepődtek meg elsősorban, hogy a landolás helyétől két kilométerre találták meg ezt a tárgyat. Valószínűleg a marsi szél szállíthatta ide.

A hővédő fólia amúgy egy nagyon különleges tárgy, több rétegből áll, és szükség esetén még arra is alkalmas, hogy az elektromos töltéseket elvezesse.

(via PC World)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás