Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Rejtélyes dolgot találtak a Marson - Ez lenne a bizonyíték az űrlények létezésére?

Rejtélyes dolgot találtak a Marson - Ez lenne a bizonyíték az űrlények létezésére?

Tech & Tudomány

Rejtélyes dolgot találtak a Marson - Ez lenne a bizonyíték az űrlények létezésére?

Tech & Tudomány

Baranyecz János 15:15

Magyarázkodnia kell a NASA-nak a különös felvétel miatt, amit a Perseverance marsjáró készített.

A Perseverance marsjáró már egy éve végez kutatásokat a vörös bolygón, mivel a NASA tudósainak rengeteg kérdésük van a titokzatos égitesttel kapcsolatban. Egyebek között az is a célja az expedíciónak, hogy kiderüljön, van-e, illetve volt-e valaha élet a Marson, most pedig olyan dologra lettek figyelmesek az emberek a Perseverance által készített felvételen, ami könnyen választ adhat a kérdésre – de sokan csalódni fognak.

Egy szimmetrikus, mindenképp mesterségesen elkészített, furcsa tárgy látható a Mars felszínén, így sokan egyből arra gondoltak, hogy ez a várva várt bizonyíték arra, hogy valóban léteznek űrlények – de az igazság odaát van.

Kiderült, hogy nem egy idegen technológia maradványáról van szó, hanem a NASA „szemetéről”, ugyanis a rejtélyes objektum nem más, mint egy elhagyott „kupak”, ami a Perseverance fúrófejét takarta, de még tavaly júliusban lekerült a helyéről.

A Mars állítólag tele van a NASA hulladékaival, mivel az ügynökség általában nem hozza vissza a Földre a szükségtelen eszközöket, hanem ott hagyja a vörös bolygón – ez pedig sokakban nagyobb aggodalmat keltett, mint a hátborzongató feltételezés, hogy vannak idegen élőlények.

Íme a fent említett felvétel:


Kép: NASA (via thesun.co.uk)

Borítókép: Illusztráció / Profimedia