promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elhúzott egy gigantikus űrhajó a Föld mellett, és ezt elég sokan látták is azon a bizonyos napon? - A Harvard egyik csúcsprofesszora meglepő állítással állt elő
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Dr. Avi Loeb új megvilágításba helyez egy 2017-es eseményt.

Dr. Avi Loeb a Harvard Egyetem legjobb csillagásza és asztrofizikusa, az intézmény Csillagászati Tanszékének vezetője, aki már több könyvet is írt abban a témában, hogy bizony 2017-ben a Naprendszert egy fejlett földönkívüli civilizáció látogatta meg. Mindez pedig nem is olyan régen történt, még 2017-ben, amikor a a hawaii obszervatórium kutatói megpillantottak egy elképesztően gyorsan száguldó, közel kilométeres hosszúságú objektumot. Az objektum, amelynek meglehetősen fura, amolyan szivar alakja is volt, később az Oumuamua nevet kapta.

A szakértő szerint nem lehetett aszteroida, mivel az aszteroidák nem ilyen pályán haladnak.

Avi Loeb szerint ez bizony egy fejlett civilizáció csúcseszköze volt. A tudós elmélete óriási vitákat indított el a tudományos berkekben, sokan ugyanis az objektumot egy természetes jelenségnek tartják, amelynek semmi köze nem lehet szerintük egy másik civilizációhoz. Avi Loeb könyve, amely az Oumuamua-ról szól, amúgy már magyar nyelven is elérhető, nálunk a Földönkívüli: egy idegen civilizáció első nyomai címet kapta.

A könyv a témát egy óriási horizontot segítségül hívva beszél rengeteg témáról, amely az emberi társadalmat, a vallást, a médiát illeti, mindezt pedig a tudományos ismeretterjesztés köpenyébe burkolva.

Így nézhetett ki a szivar alakú hajó, modellezték is:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás