promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gigantikus bejelentést tett a NASA a Marssal kapcsolatban, ha ez igaz, akkor történelmi pillanatokat élhetünk át
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Történelmi bejelentés a NASA-tól.

A Mars kutatása az elmúlt bő félévben elképesztően előrhaladt, hiszen a NASA marsi projektjének keretében a vörös bolygó felszínére juttatott űrjármű, a Perseverance elképesztően sok és hasznos adatot és mintát biztosít a NASA tudósai és szakértői számára. Nemrégiben pedig azt is bejelentette az űrkutatással foglalkozó szervezet, hogy élet nyomait kezdik majd keresni a Marson.

Ám a NASA most ennél még messzebbre ment, és történelmi léptékben is nagyon fontos bejelentést tettek, amikor ismertették első terveiket arra vonatkozóan, hogy és mikor küldenek majd embereket a vörös bolygó "meghódítására".

Harminc napos missziót terveznek majd, és valamikor a 2030-as évek végén vagy a 2040-es évek elején fognak űrhajósokat küldeni a Marsra. A terveket a Space.com ismertette, ezeket még az amerikai lakosoknak is kell véleményezniük.

A NASA ismertetése szerint 4 űrhajós venne részt a nagy utazáson, amely körülbelül 500 napig tartana. Az űrhajósoknak mikrogravitációs környezetben kellene élniük több száz napig, amely jelentős hatással van az emberi szervezetre. A NASA ezt úgy oldaná fel, hogy túlnyomásos roverben kellene idejüket tölteniük az asztronautáknak.

A NASA 25 tonnányi élelemmel számol a küldetést illetően. Korábban már töltöttek fel videót saját Youtube-csatornájukra, amelyben bemutatták azokat a technológiákat, amelyekkel lehetővé válna a Mars meghódítása az ember számára:

(via HVG)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás