promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenet: 400 évvel ezelőtt már járt ember az űrben, egy kép bizonyíthatja az elképzelhetetlent? Sokan totál lefagynak elsőre azon, amit egy híres templomon láthatnak, de van magyarázat
Borítókép:  Profimedia/Catedral Nueva
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Történelem a történelemben, elképesztően csodálatos rejtély.

Az embert mindig is érdekelte, hogy mi van a gigantikus világűrben, mi történik körülöttünk a nagy feketeségben, és az ember jött, alkotott, majd kijutott a világűrbe is, sőt, a NASA még a Holdra is küldött embereket 1969-ben. Neil Armstrong lépett először az égitestre. Az űr meghódítása pedig azóta is foglalkoztatja az emberiséget, most éppen óriási az érdeklődés a NASA nagy marsi projektje után, hiszen a Perseverance marsjáró felbecsülhetetlen értékű, tudományosan izgalmas anyagot küld haza a tudósoknak.

Persze az összeesküvés-elméletek hívői is olykor sasszemmel figyelnek, legutóbb például egy marsi kaput vagy éppen (más szemszögből) templomot találtak ezen tudomány művelői az egyik hazaküldött felvételen, az internet pedig majd bele robannt az érdeklődésbe. Aztán a szakértők ezt is megmagyarázták, méghozzá meglehetősen földi léptékben, hogy mindenki megérthesse. A fotó ettől eltekintve tényleg nagyon izgalmas.

A nagy érdeklődés közepette természetesen gyakran visszatérő gondolat, ami a feltételezett marsi kapu kapcsán is előjött, hogy mi van akkor, ha igazából régebben az emberek már kapcsolatban álltak földönkívüliekkel, idegen civilizációkkal, sőt, olyannyira szoros együttműködés alakult ki a civilizációk között, hogy ők segítették az emberiség fejlődését? És ennek a kapcsolatnak még nyomai is vannak.

Az egyik leghíresebb, első blikkre ebbe a témába sorolható földi lelet ehhez Spanyolországban található, méghozzá Salamanca városában, egy templom, a híres Catedral Nueva falrészein. A templomot amúgy a 16. században kezdték építeni, aztán felszentelésére csak a 18. század elején került sor.

A turistáknak pedig azonnal megakadhat a szemük egy fura ábrázoláson, egy űrhajóson, aki a megannyi régi történelmi figura között feltűnik a templom falán.

A templomot amúgy korábban komoly földrengés is sújtotta, felújításra szorult, majd a 20. század végén újabb nagy renoválási munkálatokat hajtottak végre rajta. És akkor a művész bizony tényleg művésszé vált, Jeronimo Garcia úgy döntött, hogy a 20. századot is szeretné kicsit láttatni a faragványokon.

Így egy szkafanderbe bűjt űrhajós és egy fagyit nyalogató faun is felkerült a templom falára. Ha nem tudjuk, hogy ezek 30 éve kerültek oda, bizony nagyon megdöbbenhetünk.

Íme a két fura ábrázolás:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás